Logo Pečie celé Slovensko

Magdin citrónovo-medový cheesecake

Višňová torta

Kreatívna výzva

Recepty od Magdy

Ingrediencie

Medový plát

  • 240 g hl. múky
  • 100 g pr. cukru
  • 2 PL medu
  • 1 celé vajce
  • 0,5 KL sódy bikarbóny
  • 100 g roztopené maslo

Plnka

  • 400 g kyslej smotany 18%
  • 250 g mascarpone
  • 500 g jemný tvaroh
  • 3 PL citrónová šťava (1 citrón)
  • 3 PL medu
  • 80 g pr. cukru
  • 20 g želatíny + 50 ml vody – namočiť (želatína prášková jemná)
  • 2 vanilky
  • 200 ml sladká smotana 40%

Citrónové želé

  • 3 citróny
  • 20 g vanilkový pudingový prášok
  • 4 PL medu
  • 2 dcl vody

Na ozdobenie

  • 2 citróny
  • 5 vetvičiek mäty
  • 250 ml šľahačky
  • Sáčok+ špička na šľahačku

Postup

  1. Medový plát – vypracujeme cesto, dáme na vymastený a vysypaný plech, pečieme na 160 stupňov (8-10 minút)
  2. Upečený plát rozmixujeme 200 g
  3. Pridáme 100 g roztopeného masla
  4. Do formy zasekneme papier na pečenie, potrieme maslom, nasypeme zmes a utlačíme
  5. Necháme vychladiť v chladničke
  6. Plnka – do hrnčeka namočíme želatínu do studenej vody, necháme napučať
  7. Do väčšej nádoby dáme kyslú smotanu, mascarpone, tvaroh, cukor, vanilky, med, citrón a zamiešame mixérom. Následne spojíme
  8. Pomaly roztopíme želatínu. Nesmie vrieť, musí byť len glejovitá, roztopená
  9. Do tvarohovej zmesi zašľaháme mixérom želatínu (rýchlo), vylejeme do toho šľahačku a jemne zamiešame mixérom na 1 stupni
  10. Rýchlo nalejeme na medové cesto a dáme schladiť
  11. Citrónové želé – citróny odšťavíme, precedíme a dolejeme vodou do 2,5 dcl
  12. Šťavu dáme do hrnčeka+med+puding
  13. Uvaríme na stredne hustý puding
  14. Trochu miešaním schladíme a nalejeme na stuhnutú tvarohovú plnku

Magda

Aktívne pečie už šestnásť rokov. Cukrárske umenie je pre ňu relax i spôsob ako si vyvetrať hlavu. Pri svojej mame a v kolektíve žien, ktoré pripravovali koláče na svadby, sa naučila množstvo grifov a „vychytávok“ pri pečení. Tie využíva dodnes.

Pozrieť si Magdine recepty