Logo Pečie celé Slovensko

Viliamove exotické minibábovky

Exotic minibábovka

Osobná
výzva

Recepty od Viliama

Ingrediencie

Vanilkové cesto (6ks)

  • 250g hladká múka
  • 250g práškový cukor
  • 1 kypriaci prášok
  • 3 vajcia
  • 250g smotana 30%
  • 1 vanilkový struk
  • ½ limetky

Mascarpone cream

  • 250g mascarpone
  • 250g smotana 30%
  • 50g práškový cukor
  • ½ vanilkový struk

Ananásový agár

  • 63g ananásové pyré
  • 63g voda
  • 22g cukor
  • 2g agár

Sirup z rumu a ananásu

  • 220g kryštálový cukor
  • 130g voda
  • 260g ananásové pyré
  • 120g rum
  • ½ limetková šťava

Postup

  1. Vanilkové cesto - vanilku necháme chvíľu vylúhovať v smotane
  2. Vajcia a práškový cukor vymiešame a pridáme smotanu s vanilkou
  3. Múku s kypriacim práškom zmiešame a pomaly pridávame do vymiešanej zmesi
  4. Nakoniec pridáme pár kvapiek limetky a poslednýkrát premiešame
  5. Bábovky pečieme na 200 stupňov cca 30 minút
  6. Mascarpone cream - mascarpone a smotanu zmiešame v mixéri pomocou pretínačky, pridáme cukor a vanilku
  7. Nakoniec pomocou metličiek vyšľaháme na nadýchaný krém
  8. Krémom ozdobíme vrch bábovky
  9. Ananásový agár - vodu a pyré nahrejeme na 40 stupňov, cukor a agár zmiešame a pomaly pridávame do pyré, varíme do bodu varu
  10. Zmes vylejeme do malej formy (d:14cm) a dáme do chladničky stuhnúť
  11. Stuhnutú zmes nakrájame na mále kocky a použijeme ako ozdobu na bábovku
  12. Sirup z rumu a ananásu - cukor, vodu, pyré a limetkovú šťavu nahrejeme do bodu varu
  13. Pri 50 stupňoch prilejeme do zmesi rum

Viliam

Viliam je najmladším súťažiacim v šou. Pečenie ho uchvátilo pred štyrmi rokmi, kedy pre zranenie musel obmedziť šport. Absolvoval niekoľko cukrárskych kurzov venovaných francúzskym dezertom a čokoláde.

Pozrieť si Viliamove recepty