Logo Pečie celé Slovensko

Jahodový mozog podľa Ingy

Torta jahodový mozog

Kreatívna výzva

Recepty od Ingy

Ingrediencie

Limetkový korpus

  • 9 vajíčok (žĺtka a bielka zvlášť)
  • 320g cukor kryštálový
  • Soľ
  • 250g múka hladká
  • 4g prášok do pečiva
  • 80g maslo
  • Kôra z 2 bio limetiek

Krém

  • 800g mascarpone
  • 500g šľahačka
  • 130g práškový cukor

Jahodové konfi

  • 340g jahodové pyré
  • 80g kryštálový cukor
  • 6g pektín
  • Trochu citrónovej šťavy

Krém na potretie

  • 100g bielka
  • 185g cukor
  • 250g maslo

Jahodová glazúra

  • 100g jahodový džem
  • 3PL medu
  • Trochu vody

Na ozdobenie

  • Fondán cca 2kg

Postup

  1. Bielka vyšľaháme s polovicou cukru a soľou. Žĺtka vyšľaháme s druhou polovicou cukru. Maslo roztopíme. Múku s práškom do pečiva zmiešame a preosejeme. K žĺtkam primiešame suché ingrediencie, potom maslo a nakoniec jemne zamiešame sneh
  2. Pečieme 40 - 50 min. na 175 stupňov
  3. Krém - všetky suroviny vyšľaháme na tuhý krém
  4. Na jahodové konfi si zmiešame cukor s pektínom. Pyré zohrejeme, pridáme cukor s pektínom a ešte raz zohrejeme. Pridáme citrónovú šťavu
  5. Krém na potretie - bielka s cukrom miešame metličkou nad parou. Keď teplota je 65-70st dáme do misy a vyšľaháme. Pridáme maslo izbovej teploty a vyšľaháme dohladka
  6. Všetky suroviny na jahodovú glazúru zmiešame a natrieme štetcom fondán
  7. Z fondánu vyvaľkáme valčeky a poukladáme na tortu

Inga

Inga pochádza z Litvy, ale od roku 2012 žije na Slovensku. Počas materskej dovolenky zvládla absolvovať aj niekoľko kurzov a jej špecialitou sú kombinácie netradičných chutí zákuskov.

Pozrieť si Ingine recepty