Logo Pečie celé Slovensko

Nadina maková torta s pečenými slivkami

Maková torta s pečenými slivkami

Kreatívna výzva

Recepty od Nadi

Ingrediencie

Korpus

  • 180 g zmäknutého masla
  • 300 g cukru krupice
  • 1 vanilkový cukor
  • 6 vajec
  • 300 g mletého maku
  • 300 g hladkej múky
  • 1 prášok do pečiva
  • 1 štipka soli
  • škorica
  • Kôra a šťava z 1 citróna
  • 250 ml mlieka

Krém

  • 500 g mascarpone
  • 500 g tučného tvarohu
  • 500 g šľahačky
  • 200 g práškového cukru
  • Kôra a šťava z 1 citróna

Postup

  1. Korpus – zmiešame hladkú múku, prášok do pečiva, soľ, škoricu a mletý mak
  2. Maslo vyšľaháme s cukrami a postupne pridávame vajíčka a citrónovú kôru a šťavu
  3. Začneme primiešavať sypkú zmes a mlieko
  4. Cesto rozlejeme do tortovej formy a pečieme na 170 stupňoch, cca 55 minút
  5. Krém – vyšľaháme mascarpone s tvarohom, šľahačkou a cukrom, nakoniec pridáme citrónovú kôru a šťavu. Plus pečené slivky s cukrom a škoricou alebo slivkový kompót, podľa toho, čo sa zoženie
  6. Tortu potiahneme bielou poťahovacou hmotou, na ktorú budeme maľovať folklórne vzory potravinárskou farbou

Naďa

Naďa žije v Prahe a venuje sa hotelierstvu. Vyštudovala cestovný ruch a medzi jej záľuby patria predovšetkým jazda na koni, šport a samozrejme pečenie. Jej prvý vlastný cukrársky kúsok upiekla, keď mala 15 rokov. Išlo o Dobošovu tortu.

Pozrieť si Nadine recepty