Nadina maková torta s pečenými slivkami
Kreatívna výzva
Recepty od Nadi
Ingrediencie
Korpus
- 180 g zmäknutého masla
- 300 g cukru krupice
- 1 vanilkový cukor
- 6 vajec
- 300 g mletého maku
- 300 g hladkej múky
- 1 prášok do pečiva
- 1 štipka soli
- škorica
- Kôra a šťava z 1 citróna
- 250 ml mlieka
Krém
- 500 g mascarpone
- 500 g tučného tvarohu
- 500 g šľahačky
- 200 g práškového cukru
- Kôra a šťava z 1 citróna
Postup
- Korpus – zmiešame hladkú múku, prášok do pečiva, soľ, škoricu a mletý mak
- Maslo vyšľaháme s cukrami a postupne pridávame vajíčka a citrónovú kôru a šťavu
- Začneme primiešavať sypkú zmes a mlieko
- Cesto rozlejeme do tortovej formy a pečieme na 170 stupňoch, cca 55 minút
- Krém – vyšľaháme mascarpone s tvarohom, šľahačkou a cukrom, nakoniec pridáme citrónovú kôru a šťavu. Plus pečené slivky s cukrom a škoricou alebo slivkový kompót, podľa toho, čo sa zoženie
- Tortu potiahneme bielou poťahovacou hmotou, na ktorú budeme maľovať folklórne vzory potravinárskou farbou
Naďa
Naďa žije v Prahe a venuje sa hotelierstvu. Vyštudovala cestovný ruch a medzi jej záľuby patria predovšetkým jazda na koni, šport a samozrejme pečenie. Jej prvý vlastný cukrársky kúsok upiekla, keď mala 15 rokov. Išlo o Dobošovu tortu.
Pozrieť si Nadine recepty