Logo Pečie celé Slovensko

Alenkine medové G

Alenkine medové G

Osobná
výzva

Recepty od Alenky

Ingrediencie

Korpus

  • 70 g masla
  • 150 g práškového cukru
  • 2 PL medu
  • 2 PL mlieka
  • 1 KL sódy bikarbóny
  • 2 vajcia
  • 450 g hladkej múky

Krém

  • 300 ml mlieka
  • 3 PL hladkej múky
  • 150 g kryštálového cukru
  • 250 g masla
  • 500 g mascarpone
  • 250 g šľahačkovej smotany
  • 1 vanilku

Postup

  1. Korpus - maslo, práškový cukor, med, sódu bikarbónu, mlieko a vajcia miešame v hrnci, kým sa všetko nerozpustí. Ešte do teplého pridáme múku a vypracujeme hladké cesto, ktoré rozdelíme na tri časti. Vykrojíme z neho potrebné písmeno alebo číslo a dáme upiecť
  2. Krém - z mlieka, múky a cukru uvaríme krém, ktorý po vychladnutí vyšľaháme s maslom. Mascarpone a šľahačkovú smotanu vyšľaháme s vanilkou
  3. Na ozdobu použijeme ovocie - maliny, jahody, čučoriedky, pitahaya (dračie ovocie), physalis (machovka peruánska), broskyne

Alenka

Sympatická východniarka Alenka pochádza zo Sliepkoviec. Medzi jej špecializácie patrí carwing – umelecké vyrezávanie ovocia a je majsterkou v pečení makróniek. Pečie od 13 rokov a všetko sa naučila viac-menej sama.

Pozrieť si Alenkine recepty