Logo Pečie celé Slovensko

Pozlátená kráska

Pozlátená kráska

Kreatívna
výzva

Janka z Pečie celé Slovensko

Recept od Janky

Ingrediencie

Suroviny

  • 2 kg jahôd
  • 1,2 kg bielej čokolády
  • 100 g kokosu
  • Zlatá prášková farba
  • Jedlé zlato

Cesto brownies

  • 150 g 70% čoklády
  • 150 g 82% masla
  • 120 g práškového cukru
  • 2 PL kakaa
  • 2 vajcia
  • 80 g hladkej múky
  • 1 kypriaci prášok na pečenie

Krehké cesto

  • 150 g hladkej múky
  • 100 g 82 % masla
  • 50 g práškového cukru
  • 1 žĺtok
  • citrónová kôra

Postup

  1. Čokoládu si nalámeme dáme do misky a následne do vodného kúpeľa. Rozpustíme, necháme chvíľku vychladnúť a namáčame jahody napichnuté na špajdli. Jahody picháme do polystyrénu a dáme schladiť.
  2. Po stuhnutí vytiahneme a začneme zdobiť. Štetcom natrieme časti, ktoré posypeme farbou alebo cukrovými ozdobami. Ďalšie prelejeme nepravidelne čokoládou. Jahody vrátime do chladničky a pripravíme si brownies.
  3. Do misky rozklepneme vajcia, neoddeľujeme ich a prisypeme cukor. Metličkou vymiešame do peny. Maslo s čokoládou rozpustíme vo vodnom kúpeli. Vychladnuté primiešame k vajciam, premiešame a postupne prisypeme múku, kakao a kypriaci prášok.
  4. Premiešanú zmes vylejeme na plech a dáme piecť do rúry s teplotou 170 stupňov približne 20 až 25 minút. Po vychladnutí vykrojíme obrúčky a srdiečka, ktoré namočíme do čokolády, posypeme kokosom a dáme schladiť.
  5. Druhé cesto si vypracujeme zo všetkých surovín a necháme v chladničke 30 minút. Potom vyvaľkáme na 0,5 cm a povykrajujeme tvary. Dáme piecť do rúry na 170 stupňov približne 10 až 15 minút.
Janka z Pečie celé Slovensko

Janka

Usmievavá Janka má dve deti a pracuje ako mäsiarka v Novom Meste nad Váhom. Pečeniu sa venuje 5 rokov, ale intenzívnejšie ju to chytilo len pred rokom a pol.

Pozrieť si Jankine recepty