Logo Pečie celé Slovensko

Luckina penová nevesta

Luckina penová nevesta

Kreatívna
výzva

Lucia z PCS

Recept od Lucky

Ingrediencie

Cesto

  • 16 bielkov
  • 750 g kryštálového cukru
  • 200 g práškového cukru

Na poter

  • 4 bielky
  • 250 g kryštálového cukru

Plnka

  • 12 žĺtkov
  • 300 g práškového cukru
  • 200 g čokolády na varenie
  • 1 dcl presso kávy
  • 100 g holandského kakaa
  • 600 g masla

Na ozdobenie

  • Modelovacia hmota
  • Gélové farby (telová, hnedá, ružová, zelená)
  • Jedlá čipka

Postup

  1. Nad parou rozpustíme kryštálový cukor s bielkami, trvá to približne 2 - 3 minúty. Prelejeme do mixéra a šľaháme asi 5 - 8 min. do tuhej peny. Pridáme preosiaty cukor a zašľaháme. Striekame na papier na pečenie a sušíme podľa potreby cca 60 minút pri 100 stupňoch. Pripravíme si 20, 18, 16, 13, 10, 9 a 5 cm kruhy a kvety.
  2. Žĺtky, cukor, čokoládu, kávu a kakao varíme nad parou približne 10 minút, kým zmes nezhustne. Necháme vychladnúť a potom zašľaháme postupne zmäknuté maslo. Môžeme plniť. Necháme tortu vychladiť a stuhnúť aspoň 1 - 2 hod.
  3. Pri finálnom potere uplatníme postup taký istý ako pri plátoch, len sa výsledná hmota už nesuší, ale potiera na tortu ako konečný poter.
  4. Následne tortu dozdobíme bábikou. Jedlú čipku pripravíme podľa návodu na balení.
Lucia z PCS

Lucka

Lucka je mamina dvoch detí, žije v Nových Zámkoch a okrem pečenia je aj vášnivou cestovateľkou a zberateľkou cukrárskych kníh od svetových cukrárov.

Pozrieť si Luckine recepty