Logo Pečie celé Slovensko

Minipavlovky

Minipavlovky od Jožky

Technická výzva

Recepty od Jožky

Ingrediencie

Bielkový sneh

  • 120 ml vaječných bielkov
  • 1/8 lyžičky vínneho kameňa
  • 1/8 lyžičky soli
  • 250 g cukru krupica
  • 1½ lyžičky kukuričného škrobu
  • 1 polievková lyžica vínneho octu
  • ½ čajovej lyžičky vanilkového extraktu

Krém

  • Šľahačka 40 % – 250g
  • Cukor práškový -25 g
  • Vanilka

Postup

Bielkový sneh

  1. Rúru predhrejte na 175 stupňov.
  2. Vyšľaháme sneh z bielkov, vínneho kameňa a soli do peny.
  3. Pridajte kryštálový cukor, kukuričný škrob, ocot a vanilku a pokračujte v šľahaní, kým nie sú bielky tuhé, hladké a lesklé.
  4. Pripravte na papier na pečenie 12 ks mini pavloviek s priemerom 6cm .
  5. Pečieme 10 minút. Znížte teplotu v rúre na 150 C a pečte, kým sa nafúknu, asi 20-30 minút.
  6. Vypnite rúru, priotvorte dvierka rúry a nechajte vychladnúť v rúre.

Krém

  1. Šľahačku spolu s cukrom a vanilkou do krémova vyšľahajte.
  2. Ozdobte ovocím.

Čas prípravy

  • Pavlova, príprava,– 20 min.
  • tvarovanie, pečenie – 60 min.
  • chladnutie -10 min
  • krém príprava, plnenie, zdobenie – 10 min.