Logo Pečie celé Slovensko
Obrázok receptu - Brownies s avokádom

Brownies s avokádom


Ikona hodin

1,5 hod.

Ikona počet porcií

8 porcií

Ikona hodnotenia Ikona hodnotenia Ikona hodnotenia
Ikona tlačenia

Popis

Jeden z mojich synov, Tomi je alergik. Drží prísnu diétu a stravuje sa zdravo. Preto vzniklo aj toto brownies s avokádom, špaldovou múkou a trstinovým cukrom. Vďaka javorovému sirupu, kokosovému oleju a horkej čokoláde si môžete dať aj vy o jeden kúsok Klárkinho brownie viac.

Ingrediencie

Cesto
  • 200 g horkej 54 % čokolády
  • 150 g trstinového cukru
  • 150 g kokosového oleja
  • 100 g špaldovej hladkej múky
  • 2 PL kakaa
  • 1 KL kypriaceho prášku
  • 2 vajcia
  • 3 - 4 banány
Krém tmavý
  • 1 ks zrelého avokáda
  • 1 ks banána
  • 1 PL kakaa
  • 1 čajová lyžička vanilkovej pasty
  • 2 PL javorového sirupu
  • 80 g 54 % horkej čokolády
Krém zelený
  • 2 ks zrelého avokáda
  • 80 g bielej čokolády
  • 1 ks citrónu

Pomôcky

  • šľahač
  • plech s rozmerom 20 x 25 cm
  • mixér
  • zdobiace vrecko na krém

Postup

  1. Cesto

    Vyšľaháme tuk s cukrom, po jednom pridávame vajcia a roztopenú čokoládu. Pridáme rozpučené banány. Na záver preosiatu múku s práškom o pečiva. Hmotu vylejeme do plechu s papierom na pečenie (rozmer 20 x 25 cm). Pečieme pri teplote 180 °C, cca 25 minút.

  2. Krém tmavý

    Očistené avokádo s banánom rozmixujeme a zmiešame spolu s kakaom, javorovým sirupom a vanilkovou pastou. Primiešame do tejto homty roztopenú čokoládu.

  3. Krém zelený

    Očistené avokádo rozmixujeme spolu s citrónovou šťavou. Primiešame do toho roztopenú čokoládu.

  4. Na záver

    Vychladnuté brownies si narežeme a dozdobíme dvojfarebným krémom.

Ingredience

Cesto
  • 200 g horkej 54 % čokolády
  • 150 g trstinového cukru
  • 150 g kokosového oleja
  • 100 g špaldovej hladkej múky
  • 2 PL kakaa
  • 1 KL kypriaceho prášku
  • 2 vajcia
  • 3 - 4 banány
Krém tmavý
  • 1 ks zrelého avokáda
  • 1 ks banána
  • 1 PL kakaa
  • 1 čajová lyžička vanilkovej pasty
  • 2 PL javorového sirupu
  • 80 g 54 % horkej čokolády
Krém zelený
  • 2 ks zrelého avokáda
  • 80 g bielej čokolády
  • 1 ks citrónu

Pomôcky

  • šľahač
  • plech s rozmerom 20 x 25 cm
  • mixér
  • zdobiace vrecko na krém

Postup

  1. Cesto

    Vyšľaháme tuk s cukrom, po jednom pridávame vajcia a roztopenú čokoládu. Pridáme rozpučené banány. Na záver preosiatu múku s práškom o pečiva. Hmotu vylejeme do plechu s papierom na pečenie (rozmer 20 x 25 cm). Pečieme pri teplote 180 °C, cca 25 minút.

  2. Krém tmavý

    Očistené avokádo s banánom rozmixujeme a zmiešame spolu s kakaom, javorovým sirupom a vanilkovou pastou. Primiešame do tejto homty roztopenú čokoládu.

  3. Krém zelený

    Očistené avokádo rozmixujeme spolu s citrónovou šťavou. Primiešame do toho roztopenú čokoládu.

  4. Na záver

    Vychladnuté brownies si narežeme a dozdobíme dvojfarebným krémom.