Logo Pečie celé Slovensko
Obrázok receptu - Cesta okolo sveta

Cesta okolo sveta


Ikona hodin

2,5 hod.

Ikona počet porcií

4 porcie

Ikona hodnotenia Ikona hodnotenia Ikona hodnotenia
Ikona tlačenia

Popis

Pred dvanástimi rokmi som na študijnom pobyte v Istanbule stretol Charlottu z Nemecka. Bývali sme v spoločnom byte a postupne sme zistili, že máme toho veľa spoločného a trávili sme spolu každý deň. Nechceli sme pripustiť, že by sa toto priateľstvo skončilo koncom pobytu a tak sme si sľúbili, že sa budeme pravidelne stretávať. Vždy v inej časti sveta. A náš sľub držíme doteraz. Toto puzzle opisuje naše priateľstvo - 20 kúskov predstavuje 20 destinácií po celom svete, ktoré sme spolu za tie roky navštívili. Vizuálne je inšpirované naším výletom do Japonska, kedy sme náhodne v Tokiu našli múzeum origami a celé hodiny sme si pozerali dizajnové papiere rôznych vzorov, z ktorých sa origami skladá. Našimi favorimtmi boli geometrické vzory doplnené zlatými akcentami, preto som tento vzor preniesol aj na puzzle. Sušienky sú ochutené wasabi, pretože máme zvyk, že kdekoľvek sa stretneme, naším prvým jedlom je sushi a Charly má to svoje rada poriadne pikantné.

Ingrediencie

Cesto
  • 180 g masla
  • 130 g práškového cukru
  • 1 vajce
  • 1 žĺtok
  • 340 g hladkej múky
  • 2 g soli
  • 10 g wasabi
Poleva
  • 2 bielky
  • 300 g práškového cukru
  • potravinárske farbivá
Ozdoba
  • zlatá potravinárska farba

Pomôcky

  • vykrajovátko trojuholník
  • cukrárenská špička 1mm

Postup

  1. Rúru zohrejeme na 175°C.
  2. Maslo s cukrom spolu vyšľaháme. Postupne pridávame vajce, žĺtok a wasabi. Nakoniec pridáme preosiatu múku a vymiesime.
  3. Cesto rozvaľkáme medzi dvomi papiermi na pečenie, vykrojíme trojuholníky a dáme zachladiť. Následne trojuholníky poukladáme na plech a pečieme 7 - 8 minút.
  4. Poleva - Začneme šľahať bielky a postupne k ním pridávame preosiaty cukor. Polevu rozelíme na štyri časti a každú zafarbíme potravinárskym farbivom.
  5. Na upečené trojuholníky nanesieme polevu a následne dozdobíme ťahmi zlatou farbou a jemnými bodkami z cukrovej polevy.

Ingredience

Cesto
  • 180 g masla
  • 130 g práškového cukru
  • 1 vajce
  • 1 žĺtok
  • 340 g hladkej múky
  • 2 g soli
  • 10 g wasabi
Poleva
  • 2 bielky
  • 300 g práškového cukru
  • potravinárske farbivá
Ozdoba
  • zlatá potravinárska farba

Pomôcky

  • vykrajovátko trojuholník
  • cukrárenská špička 1mm

Postup

  1. Rúru zohrejeme na 175°C.
  2. Maslo s cukrom spolu vyšľaháme. Postupne pridávame vajce, žĺtok a wasabi. Nakoniec pridáme preosiatu múku a vymiesime.
  3. Cesto rozvaľkáme medzi dvomi papiermi na pečenie, vykrojíme trojuholníky a dáme zachladiť. Následne trojuholníky poukladáme na plech a pečieme 7 - 8 minút.
  4. Poleva - Začneme šľahať bielky a postupne k ním pridávame preosiaty cukor. Polevu rozelíme na štyri časti a každú zafarbíme potravinárskym farbivom.
  5. Na upečené trojuholníky nanesieme polevu a následne dozdobíme ťahmi zlatou farbou a jemnými bodkami z cukrovej polevy.