Logo Pečie celé Slovensko
Obrázok receptu - Čokoládový bau

Čokoládový bau



Popis

V kreatívnej výzve 3D zvieratko bolo pre mňa jednoduché sa rozhodnúť čo idem piecť pretože moje deti od malička milujú či už jelenčeka alebo srnčeka. Túto tortu by som chcela venovať práve im, Adamkovi a Viktorkovi. Od malička sa snažím ich viesť k láske k prírode a veľmi radi chodia so mnou do lesa na poľovačku a radi trávime spoločný čas v prírode. Dokonca obaja skôr ako vedeli povedať mama, vedeli ručať na lesnom rohu, a keď prišlo obdobie jelenej ruje, tak radi počúvali v lese jelene a tešili sa, že aj oni vedia vábiť. Starší syn Adamko ručal na všetkom čo mu len pripomínalo lesný roh a dokázal cez to vydávať zvuky. Verím, že by sa obaja takejto torte potešili na akejkoľvek ich oslave.

Ingrediencie

Korpus (2 ks)
  • 7 vajec
  • 224 g cukru
  • 180 g hladkej múky
  • 1 prášku do pečiva
  • 30 g lyofilizovaných jahôd
  • 7 PL vody
Jahodové pyré
  • 300 g čerstvých jahôd
  • 80 g kryštálového cukru
Čokoládová plnka
  • 6 vajec
  • 300 g kryštálového cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 800 g masla
  • 100 g kakaa
  • 200 g čokolády 70%
Na potretie
  • 250 g masla
  • 200 g čokolády 54%
Mach
  • 3 vajcia
  • 45 g kryštálového cukru
  • 60 g hladkej múky
  • 1 prášok do pečiva
  • zelená farba
Na dozdobenie
  • 1 500 g hnedej poťahovej hmoty
  • 250 g bielej poťahovej hmoty
  • 500 g bielej modelovacej hmoty
  • gélové farby – zelená, hnedá, červená, ružová, čierna, ivory
  • prachové farby – svetlo-hnedá, tmavo-hnedá, béžová

Pomôcky

  • plech
  • papier na pečenie
  • cukrárska výstuž
  • valček na fondán
  • žehlička na fondán

Postup

  1. Upečieme 2 korpusy na veľkom plechu, vyšľaháme si bielky spolu s kryštálovým cukrom.
  2. Pridáme žĺtky a vodu a nakoniec pomaly zamiešame preosiatu múku spolu s práškom do pečiva a lyofilizovanými jahodami. Cesto dáme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme približne 30 min na 180 °C. Tento istý postup zopakujem aj pri druhom korpuse.
  3. Mach – Vyšľaháme vajcia s cukrom, pridáme múku s práškom do pečiva a farbivo a dáme piecť na 10 - 15 minút.
  4. Jahody nakrájame na malé kocky a spolu s kryštálovým cukrom dáme variť. Uvarené pyré rozmixujeme ponorným mixérom.
  5. Vyšľaháme nad parou vajec spolu s kryštálovým a vanilkovým cukrom. Necháme vychladnúť.
  6. Rozpustíme 200 g čokolády 74% vo vodnom kúpeli
  7. V robote vymiešame maslo do peny a pomaličky pridávame vyšľahané vajcia, až kým nemáme hladký krém, nakoniec zašľaháme kakao a vychladnutú rozpustenú čokoládu.
  8. Krém na potretie torty – Roztopíme čokoládu vo vodnom kúpeli. Maslo vyšľaháme do peny a pomaly prilievame vychladnutú čokoládu.
  9. Korpusy rozkrájame na potrebné rozmery a plníme tak, že najprv potrieme korpus jahodovým pyré a následne nanášame vrstvu čokoládovej plnky. Necháme trošku zatuhnúť a tortu orežeme na potrebný tvar.
  10. Potrieme čokoládovým krémom a tortu potiahneme poťahovou hmotou. Dozdobíme machom a vymodelovanými kvietkami.

    Ingredience

    Korpus (2 ks)
    • 7 vajec
    • 224 g cukru
    • 180 g hladkej múky
    • 1 prášku do pečiva
    • 30 g lyofilizovaných jahôd
    • 7 PL vody
    Jahodové pyré
    • 300 g čerstvých jahôd
    • 80 g kryštálového cukru
    Čokoládová plnka
    • 6 vajec
    • 300 g kryštálového cukru
    • 1 vanilkový cukor
    • 800 g masla
    • 100 g kakaa
    • 200 g čokolády 70%
    Na potretie
    • 250 g masla
    • 200 g čokolády 54%
    Mach
    • 3 vajcia
    • 45 g kryštálového cukru
    • 60 g hladkej múky
    • 1 prášok do pečiva
    • zelená farba
    Na dozdobenie
    • 1 500 g hnedej poťahovej hmoty
    • 250 g bielej poťahovej hmoty
    • 500 g bielej modelovacej hmoty
    • gélové farby – zelená, hnedá, červená, ružová, čierna, ivory
    • prachové farby – svetlo-hnedá, tmavo-hnedá, béžová

    Pomôcky

    • plech
    • papier na pečenie
    • cukrárska výstuž
    • valček na fondán
    • žehlička na fondán

    Postup

    1. Upečieme 2 korpusy na veľkom plechu, vyšľaháme si bielky spolu s kryštálovým cukrom.
    2. Pridáme žĺtky a vodu a nakoniec pomaly zamiešame preosiatu múku spolu s práškom do pečiva a lyofilizovanými jahodami. Cesto dáme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme približne 30 min na 180 °C. Tento istý postup zopakujem aj pri druhom korpuse.
    3. Mach – Vyšľaháme vajcia s cukrom, pridáme múku s práškom do pečiva a farbivo a dáme piecť na 10 - 15 minút.
    4. Jahody nakrájame na malé kocky a spolu s kryštálovým cukrom dáme variť. Uvarené pyré rozmixujeme ponorným mixérom.
    5. Vyšľaháme nad parou vajec spolu s kryštálovým a vanilkovým cukrom. Necháme vychladnúť.
    6. Rozpustíme 200 g čokolády 74% vo vodnom kúpeli
    7. V robote vymiešame maslo do peny a pomaličky pridávame vyšľahané vajcia, až kým nemáme hladký krém, nakoniec zašľaháme kakao a vychladnutú rozpustenú čokoládu.
    8. Krém na potretie torty – Roztopíme čokoládu vo vodnom kúpeli. Maslo vyšľaháme do peny a pomaly prilievame vychladnutú čokoládu.
    9. Korpusy rozkrájame na potrebné rozmery a plníme tak, že najprv potrieme korpus jahodovým pyré a následne nanášame vrstvu čokoládovej plnky. Necháme trošku zatuhnúť a tortu orežeme na potrebný tvar.
    10. Potrieme čokoládovým krémom a tortu potiahneme poťahovou hmotou. Dozdobíme machom a vymodelovanými kvietkami.