Logo Pečie celé Slovensko
Obrázok receptu - Cviklies s čipsom

Cviklies s čipsom


Ikona hodin

1,5 hod.

Ikona počet porcií

9 porcií

Ikona hodnotenia Ikona hodnotenia Ikona hodnotenia
Ikona tlačenia

Popis

Som milovník cvikle či už v slanej, sladkej, studenej alebo v teplej podobe. Spojenie cvikly a čokolády je chuťová bomba a vysoký obsah vitamínov a minerálov v cvikle vyrovnáva kalorickú nálož čokolády. Cvikla v brownies spôsobí, že je vláčny a šťavnatý. Malinový rozvar zvýrazní chuť čokolády. Takýto koláčik najradšej pečiem pre mojich kamarátov, ktorí zbožňujú čokoládu.

Ingrediencie

Brownies
  • 500 g varenej cvikly
  • 100 g zmäknutého masla
  • 200 g horkej čokolády 54,5 %
  • 4 vajcia
  • 200 g trstinového cukru
  • 50 g hladkej múky
  • 2 PL kakaa
Na ozdobenie
  • 1 menšiu čerstvú cviklu
  • 24 ks menších malín
  • zlatý prach
Rozvar
  • 300 g mrazených malín
  • 3 PL kryštálového cukru

Pomôcky

  • mandolína na cviklové chipsy
  • štetec na nanášanie zlatej farby
  • zdobiace vrecko na nanášanie malinového coulis

Postup

  1. Brownie

    Rúru predhrejeme na 180 °C a plech vystelieme papierom na pečenie. Cviklu nakrájame na kocky a podľa potreby dovaríme domäkka. Scedenú cviklu rozmixujeme dohladka. Rozmixovanú cviklu dáme zohriať v hrnci. Ešte kým je cviklová zmes horúca, nalejeme ju na zmäknuté maslo a čokoládu. Necháme cca 1 minútu postáť a následne dôkladne rozmiešame. Medzitým si vyšľaháme celé vajcia s cukrom do peny. Cviklovo-čokoládovú zmes pomaly vlejeme do vyšľahaných vajec a ručne premiešame. Pridáme preosiatu múku a preosiate kakao. Pečieme pri 180 °C cca 30 minút

  2. Rozvar

    Za stáleho miešania urobíme rozvar z malín a cukru a precedíme cez sitko.

  3. Na záver

    Čips - čerstvú cviklu nakrájame pomocou mandolíny na tenké plátky a dáme piecť do trúby na cca 15 minút na 200 °C, kým nezačne hnednúť. Brownies nakrojíme, pokvapkáme rozvarom, položíme čips a naň pozlátenú malinu.

Ingredience

Brownies
  • 500 g varenej cvikly
  • 100 g zmäknutého masla
  • 200 g horkej čokolády 54,5 %
  • 4 vajcia
  • 200 g trstinového cukru
  • 50 g hladkej múky
  • 2 PL kakaa
Na ozdobenie
  • 1 menšiu čerstvú cviklu
  • 24 ks menších malín
  • zlatý prach
Rozvar
  • 300 g mrazených malín
  • 3 PL kryštálového cukru

Pomôcky

  • mandolína na cviklové chipsy
  • štetec na nanášanie zlatej farby
  • zdobiace vrecko na nanášanie malinového coulis

Postup

  1. Brownie

    Rúru predhrejeme na 180 °C a plech vystelieme papierom na pečenie. Cviklu nakrájame na kocky a podľa potreby dovaríme domäkka. Scedenú cviklu rozmixujeme dohladka. Rozmixovanú cviklu dáme zohriať v hrnci. Ešte kým je cviklová zmes horúca, nalejeme ju na zmäknuté maslo a čokoládu. Necháme cca 1 minútu postáť a následne dôkladne rozmiešame. Medzitým si vyšľaháme celé vajcia s cukrom do peny. Cviklovo-čokoládovú zmes pomaly vlejeme do vyšľahaných vajec a ručne premiešame. Pridáme preosiatu múku a preosiate kakao. Pečieme pri 180 °C cca 30 minút

  2. Rozvar

    Za stáleho miešania urobíme rozvar z malín a cukru a precedíme cez sitko.

  3. Na záver

    Čips - čerstvú cviklu nakrájame pomocou mandolíny na tenké plátky a dáme piecť do trúby na cca 15 minút na 200 °C, kým nezačne hnednúť. Brownies nakrojíme, pokvapkáme rozvarom, položíme čips a naň pozlátenú malinu.