Logo Pečie celé Slovensko
Obrázok receptu - Domáca Pavlovka

Domáca Pavlovka



Popis

Moja dcérka má rada sladké veci zo snehu, takže s touto roládou ju vždy poteším.

Ingrediencie

Korpus
  • 250 g bielkov
  • 250 g kryštálového cukru
  • 1 PL octu
  • 1 PL škrobu
  • 1 balík mandľových lupienkov
Plnka
  • 400 ml šľahačky 33 %
  • 1 pudingový prášok
  • 80 g kryštálového cukru
  • 1 PL vanilkovej pasty
  • 250 g masla
  • 60 g práškového cukru
Kivový insert
  • 220 g kivového pyré
  • 30 g kryštálového cukru
  • 6 g pektínu
  • 1 g kyseliny citrónovej
Koral
  • 65 g oleja
  • 55 g vody
  • 10 g hladkej múky
  • štipka soli
  • gélová farba zelená a žltá
Ozdoba
  • 2 kivi
  • 2 kivi gold

Pomôcky

  • plech 39 x 30 cm
  • papier na pečenie
  • misky
  • stierky
  • varešky
  • metlička
  • mixér alebo robot
  • gélové farby

Postup

  1. Korpus

    Bielky mierne vyšľaháme a postupne pridávame cukor. Vyšľaháme ich na tuhý sneh a nakoniec pridáme ocot a škrob. Na plech položíme papier na pečenie, na ktorý nanesieme vyšľahané bielky a posypeme ich mandľovými lupienkami. Takto snehový plát pečieme na 150 °C 30 minút. Upečený plát položíme dolu hlavou na druhý papier na pečenie, ktorý sme predtým pocukrovali práškovým cukrom a stiahneme z neho papier, na ktorom sa plát piekol. Necháme ho poriadne vychladnúť.

  2. Vanilková plnka

    300 ml šľahačky dáme variť. Vo zvyšnej šľahačke rozmiešame pudingový prášok, kryštálový cukor a vanilkovú pastu. Prilejeme ku šľahačke, ktorá sa varí a uvaríme hustý puding. Na uvarený puding položíme fóliu a necháme ho poriadne vychladnúť. Maslo vyšľaháme do peny s práškovým cukrom a postupne k nemu pridávame vychladnutý puding.

  3. Kivový insert

    Pyré zohrejeme na 40 °C. Kryštálový cukor zmiešame s pektínom. Pridáme k pyré a trochu povaríme. Primiešame kyselinu citrónovú a ešte trošku povaríme. Necháme vychladnúť a potom rozmixujeme.

  4. Koral

    Olej, vodu, múku, štipku soli zmixujeme ponorným mixérom, rozdelíme na dve polovice a obidve zafarbíme gélovými farbami. Teflónovú panvicu rozohrejeme a polievkovou lyžicou vylejeme cesto, ktoré chvíľku opražíme a opatrne zoberieme a položíme usušiť na papierovú servítku.

  5. Na záver

    Vychladnutý korpus natrieme plnkou, na plnku natrieme kivový vklad, poukladáme na kocky nakrájaným kivi a zrolujeme. Vrch dozdobíme zvyšnou plnkou, nakrájanými kivi a jedlým koralom.

Ingredience

Korpus
  • 250 g bielkov
  • 250 g kryštálového cukru
  • 1 PL octu
  • 1 PL škrobu
  • 1 balík mandľových lupienkov
Plnka
  • 400 ml šľahačky 33 %
  • 1 pudingový prášok
  • 80 g kryštálového cukru
  • 1 PL vanilkovej pasty
  • 250 g masla
  • 60 g práškového cukru
Kivový insert
  • 220 g kivového pyré
  • 30 g kryštálového cukru
  • 6 g pektínu
  • 1 g kyseliny citrónovej
Koral
  • 65 g oleja
  • 55 g vody
  • 10 g hladkej múky
  • štipka soli
  • gélová farba zelená a žltá
Ozdoba
  • 2 kivi
  • 2 kivi gold

Pomôcky

  • plech 39 x 30 cm
  • papier na pečenie
  • misky
  • stierky
  • varešky
  • metlička
  • mixér alebo robot
  • gélové farby

Postup

  1. Korpus

    Bielky mierne vyšľaháme a postupne pridávame cukor. Vyšľaháme ich na tuhý sneh a nakoniec pridáme ocot a škrob. Na plech položíme papier na pečenie, na ktorý nanesieme vyšľahané bielky a posypeme ich mandľovými lupienkami. Takto snehový plát pečieme na 150 °C 30 minút. Upečený plát položíme dolu hlavou na druhý papier na pečenie, ktorý sme predtým pocukrovali práškovým cukrom a stiahneme z neho papier, na ktorom sa plát piekol. Necháme ho poriadne vychladnúť.

  2. Vanilková plnka

    300 ml šľahačky dáme variť. Vo zvyšnej šľahačke rozmiešame pudingový prášok, kryštálový cukor a vanilkovú pastu. Prilejeme ku šľahačke, ktorá sa varí a uvaríme hustý puding. Na uvarený puding položíme fóliu a necháme ho poriadne vychladnúť. Maslo vyšľaháme do peny s práškovým cukrom a postupne k nemu pridávame vychladnutý puding.

  3. Kivový insert

    Pyré zohrejeme na 40 °C. Kryštálový cukor zmiešame s pektínom. Pridáme k pyré a trochu povaríme. Primiešame kyselinu citrónovú a ešte trošku povaríme. Necháme vychladnúť a potom rozmixujeme.

  4. Koral

    Olej, vodu, múku, štipku soli zmixujeme ponorným mixérom, rozdelíme na dve polovice a obidve zafarbíme gélovými farbami. Teflónovú panvicu rozohrejeme a polievkovou lyžicou vylejeme cesto, ktoré chvíľku opražíme a opatrne zoberieme a položíme usušiť na papierovú servítku.

  5. Na záver

    Vychladnutý korpus natrieme plnkou, na plnku natrieme kivový vklad, poukladáme na kocky nakrájaným kivi a zrolujeme. Vrch dozdobíme zvyšnou plnkou, nakrájanými kivi a jedlým koralom.