Logo Pečie celé Slovensko
Obrázok receptu - Exotická bublanina

Exotická bublanina


Ikona hodin

1,5 hod.

Ikona počet porcií

20 porcií

Ikona hodnotenia Ikona hodnotenia Ikona hodnotenia
Ikona tlačenia

Popis

Naša rodinná známa pracuje vo veľkosklade ovocia a zeleniny, preto moje kroky za výberom ovocia smerovali na ich internetovú stránku. Doteraz som netušil, že niečo ako karambola existuje, no hneď sa mi zapáčila. Aj preto, že v kuchyni veľmi rád experimentujem. Rozhodol som sa teda premeniť klasickú nedeľnú bublaninu na exotickú pochúťku. Okrem toho, že je karambola netradičné ovocie, má zároveň aj veľmi estetický tvar hviezdy.

Ingrediencie

Cesto
  • 500 g polohrubej múky
  • 250 g kryštáloveho cukru
  • 2 vajcia
  • 250 ml mlieka
  • 125 ml oleja
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 prášok do pečiva
  • 5 g kardamómu
  • štipka soli
  • 5 ks zrelých karambol
  • mix exotického ovocia
  • práškový cukor na obaľovanie
Posýpka
  • 50 g hladkej múky
  • 50 g trstinového cukru
  • 50 g strúhaného kokosu
  • 50 g masla
Zdobenie
  • čipsy z karamboly

Pomôcky

  • plech
  • stierka

Postup

  1. Cesto

    Všetky suroviny vymiešame na cesto a vylejeme na vymastený a vysypaný pekáč. Nakrájame exotické ovocie, ktoré obalíme v práškovom cukre, aby nekleslo do cesta. Posypeme ním bublaninu. V cukre obalíme aj nakrájanú karambolu. Tú ukladáme geometricky do cesta. Pečieme v rúre vyhriatej na 180°C asi 45 minút.

  2. Posýpka

    Na posýpku zmiešame všetky suroviny. Nasypeme ju na cesto tak, aby nám spolu s karambolou vytvárala geometrickú mriežku.

  3. Na záver

    Po upečení bublaninu posypeme práškovým cukrom a ozdobíme karambolovými čipsami.

Ingredience

Cesto
  • 500 g polohrubej múky
  • 250 g kryštáloveho cukru
  • 2 vajcia
  • 250 ml mlieka
  • 125 ml oleja
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 prášok do pečiva
  • 5 g kardamómu
  • štipka soli
  • 5 ks zrelých karambol
  • mix exotického ovocia
  • práškový cukor na obaľovanie
Posýpka
  • 50 g hladkej múky
  • 50 g trstinového cukru
  • 50 g strúhaného kokosu
  • 50 g masla
Zdobenie
  • čipsy z karamboly

Pomôcky

  • plech
  • stierka

Postup

  1. Cesto

    Všetky suroviny vymiešame na cesto a vylejeme na vymastený a vysypaný pekáč. Nakrájame exotické ovocie, ktoré obalíme v práškovom cukre, aby nekleslo do cesta. Posypeme ním bublaninu. V cukre obalíme aj nakrájanú karambolu. Tú ukladáme geometricky do cesta. Pečieme v rúre vyhriatej na 180°C asi 45 minút.

  2. Posýpka

    Na posýpku zmiešame všetky suroviny. Nasypeme ju na cesto tak, aby nám spolu s karambolou vytvárala geometrickú mriežku.

  3. Na záver

    Po upečení bublaninu posypeme práškovým cukrom a ozdobíme karambolovými čipsami.