Logo Pečie celé Slovensko
Obrázok receptu - Farebné Crinkles

Farebné Crinkles


Ikona hodin

1,5 hod.

Ikona počet porcií

12

Ikona hodnotenia Ikona hodnotenia Ikona hodnotenia
Ikona tlačenia

Popis

Prvé čokoládové crinkles sa objavili na začiatku 20. storočia v Amerike. Podobné sú známe z Filipín, kde sa používa fialový zemiak Ube. Tieto koláčiky sú špecifické popukaním a jemným stredom. Aby bol efekt popukania ešte väčší, cesto sa prifarbuje a dochucuje, aby nejedli len oči.

Ingrediencie

Korpus
    • 125 g mäkkého masla
    • 200 g cukru krupica
    • 10 g vanilkovej pasty
    • 130 g vajec
    • 240 g hladkej múky
    • 1,5 ČL prášku do pečiva
    • 1 ČL soľ
      Dochutenie
        • 1 PL citrónovej šťavy
        • 1 ČL citrónovej bio kôry
        • gelovka žltá
        • 1 PL limetkovej šťavy
        • 1 ČL gelovka zelená
        • 5 g mletých lyofilizovných malín
        • gelovka ružová
        • 1 PL pomarančovej šťavy
        • 1 ČL pomarančovej bio kôry
        • gelovka oranžová
          Dokončenie
            • 100 g cukru krupica
            • 150 g práškového cukru

              Pomôcky

                Postup

                1. Korpus

                  Vymiešame maslo s cukrom a vanilkou do nadýchanej peny. Po troškách primiešavame vajíčka. Do múky pridáme soľ, prášok do pečiva a po troch častiach primiešame do mokrej zmesi. NEPREMIEŠAŤ príliš !!! Len kým sa spoja ingrediencie. Necháme vychladiť, kým si pripravíme ochutenie.

                2. Dochutenie

                  Cesto rozdelíme na 4 časti. Každú ochutíme zamiešaním šťavy a kôry rovnakého ovocia. Štvrtú časť ochutíme malinami a adekvátnou farbou. Dáme toľko farby, aby bol efekt popukania výrazný. Cesto necháme vychladiť a vytvarujeme z neho 7 guličiek jednej chute.

                3. Dokončenie

                  Predhrejeme si rúru na 180 °C. Vytvarujeme guličky a obalíme najskôr v cukre krupica a potom v hrubej vrstve v práškovom cukre. Guličky ukladáme na papier na pečenie. Čo najrýchlejšie dáme do rúry a pečieme 15-17 min. Pripravíme druhý plech a opäť pečieme.

                Ingredience

                Korpus
                  • 125 g mäkkého masla
                  • 200 g cukru krupica
                  • 10 g vanilkovej pasty
                  • 130 g vajec
                  • 240 g hladkej múky
                  • 1,5 ČL prášku do pečiva
                  • 1 ČL soľ
                    Dochutenie
                      • 1 PL citrónovej šťavy
                      • 1 ČL citrónovej bio kôry
                      • gelovka žltá
                      • 1 PL limetkovej šťavy
                      • 1 ČL gelovka zelená
                      • 5 g mletých lyofilizovných malín
                      • gelovka ružová
                      • 1 PL pomarančovej šťavy
                      • 1 ČL pomarančovej bio kôry
                      • gelovka oranžová
                        Dokončenie
                          • 100 g cukru krupica
                          • 150 g práškového cukru

                            Pomôcky

                              Postup

                              1. Korpus

                                Vymiešame maslo s cukrom a vanilkou do nadýchanej peny. Po troškách primiešavame vajíčka. Do múky pridáme soľ, prášok do pečiva a po troch častiach primiešame do mokrej zmesi. NEPREMIEŠAŤ príliš !!! Len kým sa spoja ingrediencie. Necháme vychladiť, kým si pripravíme ochutenie.

                              2. Dochutenie

                                Cesto rozdelíme na 4 časti. Každú ochutíme zamiešaním šťavy a kôry rovnakého ovocia. Štvrtú časť ochutíme malinami a adekvátnou farbou. Dáme toľko farby, aby bol efekt popukania výrazný. Cesto necháme vychladiť a vytvarujeme z neho 7 guličiek jednej chute.

                              3. Dokončenie

                                Predhrejeme si rúru na 180 °C. Vytvarujeme guličky a obalíme najskôr v cukre krupica a potom v hrubej vrstve v práškovom cukre. Guličky ukladáme na papier na pečenie. Čo najrýchlejšie dáme do rúry a pečieme 15-17 min. Pripravíme druhý plech a opäť pečieme.