Logo Pečie celé Slovensko
Obrázok receptu - Fazuľové brownie

Fazuľové brownie


Ikona hodin

1,5 hod.

Ikona počet porcií

24 porcií

Ikona hodnotenia Ikona hodnotenia Ikona hodnotenia
Ikona tlačenia

Popis

Radi doma skúšame zaujímavé ingrediencie do korpusov a toto brownie nás tiež preto zaujalo. Navyše je bezlepkové a chuť fazule v ňom úžasne vynikne.

Ingrediencie

Brownie
  • 2 plechovky červenej fazule
  • 5 vajec
  • 1 ½ šálky trstinového cukru
  • 9 PL oleja
  • 9 PL kakaa
  • 1 ČL mletej škorice
  • 3 ČL prášku do pečiva
  • štipka soli
Jahodové coulis
  • 200 g jahodového pyré
  • 4 PL trstinového cukru
Pistáciový krém
  • 200 g mascarpone
  • 60 g smotany na šľahanie 33 %
  • 20 g práškového cukru
  • 30 g pistáciovej pasty
Na ozdobenie
  • 150 g čerstvých lesných jahôd
  • balík nesolených pistácií
  • jedlé zlato

Pomôcky

  • plech 39 x 30 cm
  • vrecúško s hladkou špičkou
  • papier na pečenie, misky
  • stierky
  • varešky
  • metlička
  • ručný mixér
  • sitko

Postup

  1. Brownie

    Vajcia vyšľaháme do peny, pridáme cukor a postupne prilievame olej. Fazule prepláchneme a pridáme do vaječnej hmoty. Poriadne rozmixujeme, aby vznikla hladká hmota. Pridáme kakao, škoricu, soľ, prášok do pečiva a dobre premiešame. Nalejeme na plech vystlaný papierom na pečenie o rozmere 39 x 30 cm. Pečieme pri teplote 180 °C cca 40 - 50 minút.

  2. Coulis

    Jahodové pyré s cukrom rozvaríme, aby vznikla hladká omáčka.

  3. Pistáciový krém

    Mascarpone, smotanu na šľahanie a práškový cukor vyšľaháme. Pridáme pistáciovú pastu a pomaly zamiešame.

  4. Na záver

    Upečený korpus necháme vychladnúť. Po vychladnutí z neho vykrajujeme kolieska. V strede kolieska urobíme malú jamku, ale nie až po spodok brownie. Jahodové coulis dáme do zdobiaceho sáčku, odstrihneme malý otvor a takto plníme do malej jamky v brownie. Vrch brownie dozdobíme pusinkami z pistáciového krému, čerstvými lesnými jahôdkami a posekanými pistáciami a jedlým zlatom.

Ingredience

Brownie
  • 2 plechovky červenej fazule
  • 5 vajec
  • 1 ½ šálky trstinového cukru
  • 9 PL oleja
  • 9 PL kakaa
  • 1 ČL mletej škorice
  • 3 ČL prášku do pečiva
  • štipka soli
Jahodové coulis
  • 200 g jahodového pyré
  • 4 PL trstinového cukru
Pistáciový krém
  • 200 g mascarpone
  • 60 g smotany na šľahanie 33 %
  • 20 g práškového cukru
  • 30 g pistáciovej pasty
Na ozdobenie
  • 150 g čerstvých lesných jahôd
  • balík nesolených pistácií
  • jedlé zlato

Pomôcky

  • plech 39 x 30 cm
  • vrecúško s hladkou špičkou
  • papier na pečenie, misky
  • stierky
  • varešky
  • metlička
  • ručný mixér
  • sitko

Postup

  1. Brownie

    Vajcia vyšľaháme do peny, pridáme cukor a postupne prilievame olej. Fazule prepláchneme a pridáme do vaječnej hmoty. Poriadne rozmixujeme, aby vznikla hladká hmota. Pridáme kakao, škoricu, soľ, prášok do pečiva a dobre premiešame. Nalejeme na plech vystlaný papierom na pečenie o rozmere 39 x 30 cm. Pečieme pri teplote 180 °C cca 40 - 50 minút.

  2. Coulis

    Jahodové pyré s cukrom rozvaríme, aby vznikla hladká omáčka.

  3. Pistáciový krém

    Mascarpone, smotanu na šľahanie a práškový cukor vyšľaháme. Pridáme pistáciovú pastu a pomaly zamiešame.

  4. Na záver

    Upečený korpus necháme vychladnúť. Po vychladnutí z neho vykrajujeme kolieska. V strede kolieska urobíme malú jamku, ale nie až po spodok brownie. Jahodové coulis dáme do zdobiaceho sáčku, odstrihneme malý otvor a takto plníme do malej jamky v brownie. Vrch brownie dozdobíme pusinkami z pistáciového krému, čerstvými lesnými jahôdkami a posekanými pistáciami a jedlým zlatom.