Logo Pečie celé Slovensko
Obrázok receptu - Husky torta

Husky torta



Popis

Hneď ako som sa dozvedela zadanie tejto výzvy, že to má byť zvieratko, tak ani na sekundu som nezaváhala a vedela som, že sa pokúsim urobiť psíka huskyho. Keďže doma máme dvoch takýchto krásavcov, tak dúfam, že sa mi s mojou tortou podarí aspoň trošku priblížiť k tomu, ako krásne vyzerajú.

Ingrediencie

Korpus mramorový I.
  • 8 vajec
  • 360 g kryštálového cukru
  • 340 g hladkej múky
  • 6 PL vriacej vody
  • 6 PL oleja
  • 1 PL vanilkovej pasty
  • 1 prášok do pečiva
  • 15 g kakaa
Korpus mramorový II.
  • 8 vajec
  • 360 g kryštálového cukru
  • 340 g hladkej múky
  • 6 PL vriacej vody
  • 6 PL oleja
  • 1 PL vanilkovej pasty
  • 1 prášok do pečiva
  • 15 g kakaa
Vanilková plnka s bielou čokoládou
  • 1 l mlieka
  • 4 ks pudingového prášku
  • 2 PL vanilkovej pasty
  • 120 g kryštálového cukru
  • 150 g bielej čokolády
  • 750 g masla
Punčový rozvar
  • 500 ml vody
  • 500 g kryštálového cukru
  • šťava z citróna
  • punčová aróma
Čokoládový obter
  • 500 g horkej čokolády
  • 500 g masla
Ozdoba
  • 500 g mrazeného lesného ovocia
  • 1 500 g bielej poťahovej hmoty
  • 100 g modelovacej hmoty
  • gélové farby na zafarbenie modelovacej hmoty
  • airbrush + farby do airbrushu

Pomôcky

  • plech 39 x 30 cm
  • papier na pečenie
  • poťahová hmota
  • modelovacia hmota
  • misky
  • stierky
  • varešky
  • metlička
  • mixér alebo robot
  • sitko
  • špajdle
  • gélové farby

Postup

  1. Obter - Čokoládu rozpustíme nad parou a necháme poriadne vychladnúť. Maslo vyšľaháme a postupne doň zašľaháme vychladnutú čokoládu.
  2. Korpus I a II - Vyšľaháme vajcia asi 10 minút, aby boli krásne našľahané. Zatiaľ dáme zovrieť vodu. Keď sú vajcia vyšľahané, tak pridáme vodu, olej a vanilkovú pastu. Potom pridáme preosiate sypké suroviny bez kakaa. Cesto rozdelíme do dvoch misiek na 1/3 a 2/3. Do misky s 1/3 cesta pridáme kakao. Plech o rozmere 39 cm x 30 cm vyložíme papierom na pečenie a polievkovou lyžicou vrstvíme cesto. Striedavo kladieme na plech 2 polievkové lyžice bieleho cesta a 1 polievkovú lyžicu hnedého cesta. Takto postupujeme až sa minie všetko cesto. Plech vložíme do vyhriatej rúry na 180 °C a pečieme 45 min – 1 hodinu. Necháme ho vychladnúť a prerežeme na dve polovice. Toto isté urobíme aj s druhým korpusom.
  3. Vanilková plnka – Zohrejeme 800 ml mlieka. Vo zvyšnom mlieku rozmiešame kryštálový cukor, vanilkovú pastu a pudingový prášok. Keď mlieko v hrnci zovrie, tak doň pridáme pudingovú zmes a za stáleho miešania varíme do zhustnutia. Ešte do horúceho pudingu pridáme čokoládu a miešame kým sa všetka čokoláda nerozpustí. Necháme puding úplne vychladnúť. Maslo vyšľaháme a postupne doň šľahaním pridávame puding.
  4. Punčový rozvar – Varíme vodu s cukrom, až kým nebudú veľké bublinky (cca 118 °C), odstavíme a necháme vychladnúť. Potom vmiešame punčovú arómu a citrónovú šťavu.
  5. Skladanie – Nakreslíme obrys psíka a podľa neho vyrežeme korpusy. Potom prvý tortový korpus natrieme rozvarom, nanesieme polovicu vanilkovej plnky, poukladáme ovocie a prikryjeme druhým korpusom. Ten znovu potrieme rozvarom, nanesieme vanilkovú plnku, poukladáme ovocie a prikryjeme tretím korpusom. Dáme poriadne zachladiť. Potom tortu obrežeme do požadovaného 3D tvaru. Z odrezkov si urobíme punčovinu (štvrtý korpus + odrezky + rozvar + kus plnky) a domodelujeme na torte tvar zvieratka. Necháme znovu kus zatuhnúť a potom potrieme čokoládovým obterom. Necháme poriadne zatuhnúť na pár hodín v chladničke. Rozvaľkáme si poťahovú hmotu a potiahneme tortu. Dofarbíme a dotieňujeme airbrushom.

    Ingredience

    Korpus mramorový I.
    • 8 vajec
    • 360 g kryštálového cukru
    • 340 g hladkej múky
    • 6 PL vriacej vody
    • 6 PL oleja
    • 1 PL vanilkovej pasty
    • 1 prášok do pečiva
    • 15 g kakaa
    Korpus mramorový II.
    • 8 vajec
    • 360 g kryštálového cukru
    • 340 g hladkej múky
    • 6 PL vriacej vody
    • 6 PL oleja
    • 1 PL vanilkovej pasty
    • 1 prášok do pečiva
    • 15 g kakaa
    Vanilková plnka s bielou čokoládou
    • 1 l mlieka
    • 4 ks pudingového prášku
    • 2 PL vanilkovej pasty
    • 120 g kryštálového cukru
    • 150 g bielej čokolády
    • 750 g masla
    Punčový rozvar
    • 500 ml vody
    • 500 g kryštálového cukru
    • šťava z citróna
    • punčová aróma
    Čokoládový obter
    • 500 g horkej čokolády
    • 500 g masla
    Ozdoba
    • 500 g mrazeného lesného ovocia
    • 1 500 g bielej poťahovej hmoty
    • 100 g modelovacej hmoty
    • gélové farby na zafarbenie modelovacej hmoty
    • airbrush + farby do airbrushu

    Pomôcky

    • plech 39 x 30 cm
    • papier na pečenie
    • poťahová hmota
    • modelovacia hmota
    • misky
    • stierky
    • varešky
    • metlička
    • mixér alebo robot
    • sitko
    • špajdle
    • gélové farby

    Postup

    1. Obter - Čokoládu rozpustíme nad parou a necháme poriadne vychladnúť. Maslo vyšľaháme a postupne doň zašľaháme vychladnutú čokoládu.
    2. Korpus I a II - Vyšľaháme vajcia asi 10 minút, aby boli krásne našľahané. Zatiaľ dáme zovrieť vodu. Keď sú vajcia vyšľahané, tak pridáme vodu, olej a vanilkovú pastu. Potom pridáme preosiate sypké suroviny bez kakaa. Cesto rozdelíme do dvoch misiek na 1/3 a 2/3. Do misky s 1/3 cesta pridáme kakao. Plech o rozmere 39 cm x 30 cm vyložíme papierom na pečenie a polievkovou lyžicou vrstvíme cesto. Striedavo kladieme na plech 2 polievkové lyžice bieleho cesta a 1 polievkovú lyžicu hnedého cesta. Takto postupujeme až sa minie všetko cesto. Plech vložíme do vyhriatej rúry na 180 °C a pečieme 45 min – 1 hodinu. Necháme ho vychladnúť a prerežeme na dve polovice. Toto isté urobíme aj s druhým korpusom.
    3. Vanilková plnka – Zohrejeme 800 ml mlieka. Vo zvyšnom mlieku rozmiešame kryštálový cukor, vanilkovú pastu a pudingový prášok. Keď mlieko v hrnci zovrie, tak doň pridáme pudingovú zmes a za stáleho miešania varíme do zhustnutia. Ešte do horúceho pudingu pridáme čokoládu a miešame kým sa všetka čokoláda nerozpustí. Necháme puding úplne vychladnúť. Maslo vyšľaháme a postupne doň šľahaním pridávame puding.
    4. Punčový rozvar – Varíme vodu s cukrom, až kým nebudú veľké bublinky (cca 118 °C), odstavíme a necháme vychladnúť. Potom vmiešame punčovú arómu a citrónovú šťavu.
    5. Skladanie – Nakreslíme obrys psíka a podľa neho vyrežeme korpusy. Potom prvý tortový korpus natrieme rozvarom, nanesieme polovicu vanilkovej plnky, poukladáme ovocie a prikryjeme druhým korpusom. Ten znovu potrieme rozvarom, nanesieme vanilkovú plnku, poukladáme ovocie a prikryjeme tretím korpusom. Dáme poriadne zachladiť. Potom tortu obrežeme do požadovaného 3D tvaru. Z odrezkov si urobíme punčovinu (štvrtý korpus + odrezky + rozvar + kus plnky) a domodelujeme na torte tvar zvieratka. Necháme znovu kus zatuhnúť a potom potrieme čokoládovým obterom. Necháme poriadne zatuhnúť na pár hodín v chladničke. Rozvaľkáme si poťahovú hmotu a potiahneme tortu. Dofarbíme a dotieňujeme airbrushom.