Logo Pečie celé Slovensko
Obrázok receptu - Jesenné brownie

Jesenné brownie


Ikona hodin

1,5 hod.

Ikona počet porcií

10 porcií

Ikona hodnotenia Ikona hodnotenia Ikona hodnotenia
Ikona tlačenia

Popis

Prvou osobnou výzvu brownies by som chcela ukázať divákom, že som milovníkom tmavej čokolády a čokoládové koláčiky sú v našej rodine číslom jedna. Túto chuť čokolády v brownies veľmi rada dopĺňam výraznou aromatickou chuťou hrušiek. Hrušky máme každú jeseň plnú záhradu.Toto brownies robievam na jesennú oslavu narodenín môjho nevlastného otca, ktorý sa venuje pestovaniu rôzneho ovocia a v záhrade má aj niekoľko rôznych odrôd hrušiek. Celá rodina obľubuje hrušky, a preto sa vždy tešia na oslavu s brownies.

Ingrediencie

Čokohruškies
  • 180 g 70 % čokolády
  • 150 g masla
  • 150 g hladkej múky
  • 3 vajcia
  • 180 g kryštálového cukru
  • 75 g kakaa
  • 7 g prášku do pečiva
  • štipka soli
  • 1 - 2 hrušky
  • 1 konzerva mini baby hrušiek
Karamelový krém
  • 100 g kryštálového cukru
  • 50 g masla
  • 50 g smotany 33 %
  • 2 PL vody
  • 200 g mascarpone
  • 150 g smotany 40 %
Na dozdobenie
  • 1 konzerva mini baby hrušiek

Pomôcky

  • ráfiky s priemerom 6 cm
  • plech
  • papier na pečenie

Postup

    1. Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu s maslom a štipkou soli. Čokoládu necháme vychladnúť.

    2. Vajcia spolu s cukrom vyšľaháme do peny. Medzitým preosejeme múku, prášok do pečiva a kakao.

    3. Do vyšľahaných vajec pomaly primiešame preosiatu zmes, vychladnutú čokoládu a nastrúhané hrušky.

    4. Formičky uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Cesto rovnomerne rozdelíme do foriem.

    5. Do formičiek poukladáme na stojato baby hrušky a pridáme zvyšok cesta tak, aby boli hrušky prekryté nad polovicou. Pečieme vo vyhratej rúre na 180 °C približne 30 minút.

    6. Na panvici pripravíme karamel - cukor spolu s vodou necháme skaramelizovať, pridáme maslo a miešame s karamelom, až kým sa hmota nespojí. Nakoniec pridáme smotanu 33 % a poriadne zamiešame.

    7. Vyšľaháme mascarpone so smotanou 40 % do polotuhého stavu, pridáme asi polovicu vychladnutého karamelu a vyšľaháme do tuhého krému.

    8. Upečené čokohruškies necháme vychladnúť 15 – 20 minút.

    9. Našľahaný karamelový krém špičkou nanesieme na brownie.

      Ingredience

      Čokohruškies
      • 180 g 70 % čokolády
      • 150 g masla
      • 150 g hladkej múky
      • 3 vajcia
      • 180 g kryštálového cukru
      • 75 g kakaa
      • 7 g prášku do pečiva
      • štipka soli
      • 1 - 2 hrušky
      • 1 konzerva mini baby hrušiek
      Karamelový krém
      • 100 g kryštálového cukru
      • 50 g masla
      • 50 g smotany 33 %
      • 2 PL vody
      • 200 g mascarpone
      • 150 g smotany 40 %
      Na dozdobenie
      • 1 konzerva mini baby hrušiek

      Pomôcky

      • ráfiky s priemerom 6 cm
      • plech
      • papier na pečenie

      Postup

        1. Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu s maslom a štipkou soli. Čokoládu necháme vychladnúť.

        2. Vajcia spolu s cukrom vyšľaháme do peny. Medzitým preosejeme múku, prášok do pečiva a kakao.

        3. Do vyšľahaných vajec pomaly primiešame preosiatu zmes, vychladnutú čokoládu a nastrúhané hrušky.

        4. Formičky uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Cesto rovnomerne rozdelíme do foriem.

        5. Do formičiek poukladáme na stojato baby hrušky a pridáme zvyšok cesta tak, aby boli hrušky prekryté nad polovicou. Pečieme vo vyhratej rúre na 180 °C približne 30 minút.

        6. Na panvici pripravíme karamel - cukor spolu s vodou necháme skaramelizovať, pridáme maslo a miešame s karamelom, až kým sa hmota nespojí. Nakoniec pridáme smotanu 33 % a poriadne zamiešame.

        7. Vyšľaháme mascarpone so smotanou 40 % do polotuhého stavu, pridáme asi polovicu vychladnutého karamelu a vyšľaháme do tuhého krému.

        8. Upečené čokohruškies necháme vychladnúť 15 – 20 minút.

        9. Našľahaný karamelový krém špičkou nanesieme na brownie.