Logo Pečie celé Slovensko
Obrázok receptu - Kuba roláda

Kuba roláda



Popis

Recept Andyho Krausa sa v jeho rodine dedí z generácie na generáciu. Spojenie banánov, čučoriedok a marhuľového džemu s čokoládou roztancuje aj vaše chuťové poháriky.

Ingrediencie

Cesto
  • 4 vajcia
  • 4 PL kryštálového cukru
  • 4 PL polohrubej múky
  • práškový cukor na posyp
  • papier na pečenie
Plnka
  • 2 x 250 ml 33% šľahačky
  • 200 g čokolady na varenie 54%
  • 3 banány /čo najrovnejšie/
  • Čučoriedky
  • Marhuľový džem
Na dekoráciu
  • sušené banány
  • sušené marhule

Pomôcky

Postup

  1. Oddelíme bielky od žĺtkov.
  2. Bielky s cukrom vyšlaháme do hustej peny. Zašlaháme žľtko a na záver zľahka primiešame preosiatu múku.
  3. Nalejeme na plech s papierom na pečenie a pečieme pri 180°C cca 10-12 minút. Ihneď po upečení zvinieme v utierke posypanej práškovým cukrom do rolády.
  4. Smotanu na šlahanie zohrejeme a nalejeme na čokoládu. Miešame dokým sa nám krásne spoja. Dáme zachladiť.
  5. Roládu si odvinieme, natrieme ju vyšlahanou čokoládovou ganache (časť si odložíme na vrchné zdobenie) , položíme do stredu ošúpané banány vcelku, čučoriedky a zvinieme.
  6. Na záver dozdobíme vrch zvyšným Parížskym krémom a dozdobíme sušenými marhuľami a sušenými kúskami banánov.

Ingredience

Cesto
  • 4 vajcia
  • 4 PL kryštálového cukru
  • 4 PL polohrubej múky
  • práškový cukor na posyp
  • papier na pečenie
Plnka
  • 2 x 250 ml 33% šľahačky
  • 200 g čokolady na varenie 54%
  • 3 banány /čo najrovnejšie/
  • Čučoriedky
  • Marhuľový džem
Na dekoráciu
  • sušené banány
  • sušené marhule

Pomôcky

Postup

  1. Oddelíme bielky od žĺtkov.
  2. Bielky s cukrom vyšlaháme do hustej peny. Zašlaháme žľtko a na záver zľahka primiešame preosiatu múku.
  3. Nalejeme na plech s papierom na pečenie a pečieme pri 180°C cca 10-12 minút. Ihneď po upečení zvinieme v utierke posypanej práškovým cukrom do rolády.
  4. Smotanu na šlahanie zohrejeme a nalejeme na čokoládu. Miešame dokým sa nám krásne spoja. Dáme zachladiť.
  5. Roládu si odvinieme, natrieme ju vyšlahanou čokoládovou ganache (časť si odložíme na vrchné zdobenie) , položíme do stredu ošúpané banány vcelku, čučoriedky a zvinieme.
  6. Na záver dozdobíme vrch zvyšným Parížskym krémom a dozdobíme sušenými marhuľami a sušenými kúskami banánov.