Logo Pečie celé Slovensko
Obrázok receptu - Morská želé torta

Morská želé torta


Ikona hodin

2,5 hod.

Ikona počet porcií

20 porcií

Ikona hodnotenia Ikona hodnotenia Ikona hodnotenia
Ikona tlačenia

Popis

Morský svet je pre deti veľmi príťažlivý. Dokonca aj ten studenomorský, preto na tejto torte nájdete malého tučniaka na ľadovej kryhe. Niet sa čomu čudovať, veď Mirka je fanúšička otužovania - pri ochutnávaní jej torty vás však nezamrazí.

Ingrediencie

Korpus
  • 2 vajcia
  • 30 g kryštálového cukru
  • 20 g hladkej múky
  • 5 g prášku do pečiva
  • 10 g vanilkového cukru
Kivi džem
  • 8 ks kív
  • 40 g cukru
  • 10 g pektínu
Farebné kúsky vo vnútri
  • 400 ml jablkovej šťavy
  • 6 g agaru
  • 20 g kryštálového cukru
  • 50 ml citrónovej šťavy
  • 400 ml čerešňovej šťavy
  • 6 g agaru
  • 20 g kryštálového cukru
  • 50 ml citrónovej šťavy
  • 400 ml marhuľovej šťavy
  • 6 g agaru
  • 20 g kryštálového cukru
  • 50 ml citrónovej šťavy
Biely základ
  • 500 g ricotty
  • 200 g tučného tvarohu
  • 500 g bieleho cottage syru
  • 200 g cukru
  • vanilková pasta
  • 5 balíkov plátkovej želatíny
Modré želé
  • 500 g ovocnej šťavy
  • 2 ks práškovej želatíny
  • modré farbivo
Modelovanie
  • fondán na modelovanie: čierny, boely, oranžový

Pomôcky

  • kuchynský robot
  • misa
  • forma s priemerom 24 cm
  • papier na pečenie
  • metlička
  • hrniec
  • sitko
  • stierka
  • mixér
  • nôž
  • cukrárenské vrecká

Postup

  1. Z bielkov vyšľaháme sneh, pridáme cukor, žĺtky, múku, prášok do pečiva a pečieme na 170 °C 15 min.
  2. Kivi ošúpeme, nakrájame na kúsky a varíme, kým nevznikne džem.
  3. Z jednotlivých štiav, agaru, cukru a šťavy z citróna pripravíme do 3 misiek želé.
  4. Riccotu, tvaroh a cottage vymiešame spolu, ochutíme cukrom, citrónovou kôrou. Plátkovú želatínu pripravíme podľa pokynu na obale a pridáme k bielemu základu.
  5. Modré želé pripravíme z práškovej želatíny podľa pokynov na obale.
  6. Z fondánu vypracujeme ľadovú kryhu a tučniaka.Korpus potrieme džemom, farebné želé pokrájame na kúsky a postupne pridávame do bieleho základu. Necháme chladnúť. Na záver zalejeme modrým želé a pridáme dekorácie z fondánu.

Ingredience

Korpus
  • 2 vajcia
  • 30 g kryštálového cukru
  • 20 g hladkej múky
  • 5 g prášku do pečiva
  • 10 g vanilkového cukru
Kivi džem
  • 8 ks kív
  • 40 g cukru
  • 10 g pektínu
Farebné kúsky vo vnútri
  • 400 ml jablkovej šťavy
  • 6 g agaru
  • 20 g kryštálového cukru
  • 50 ml citrónovej šťavy
  • 400 ml čerešňovej šťavy
  • 6 g agaru
  • 20 g kryštálového cukru
  • 50 ml citrónovej šťavy
  • 400 ml marhuľovej šťavy
  • 6 g agaru
  • 20 g kryštálového cukru
  • 50 ml citrónovej šťavy
Biely základ
  • 500 g ricotty
  • 200 g tučného tvarohu
  • 500 g bieleho cottage syru
  • 200 g cukru
  • vanilková pasta
  • 5 balíkov plátkovej želatíny
Modré želé
  • 500 g ovocnej šťavy
  • 2 ks práškovej želatíny
  • modré farbivo
Modelovanie
  • fondán na modelovanie: čierny, boely, oranžový

Pomôcky

  • kuchynský robot
  • misa
  • forma s priemerom 24 cm
  • papier na pečenie
  • metlička
  • hrniec
  • sitko
  • stierka
  • mixér
  • nôž
  • cukrárenské vrecká

Postup

  1. Z bielkov vyšľaháme sneh, pridáme cukor, žĺtky, múku, prášok do pečiva a pečieme na 170 °C 15 min.
  2. Kivi ošúpeme, nakrájame na kúsky a varíme, kým nevznikne džem.
  3. Z jednotlivých štiav, agaru, cukru a šťavy z citróna pripravíme do 3 misiek želé.
  4. Riccotu, tvaroh a cottage vymiešame spolu, ochutíme cukrom, citrónovou kôrou. Plátkovú želatínu pripravíme podľa pokynu na obale a pridáme k bielemu základu.
  5. Modré želé pripravíme z práškovej želatíny podľa pokynov na obale.
  6. Z fondánu vypracujeme ľadovú kryhu a tučniaka.Korpus potrieme džemom, farebné želé pokrájame na kúsky a postupne pridávame do bieleho základu. Necháme chladnúť. Na záver zalejeme modrým želé a pridáme dekorácie z fondánu.