Logo Pečie celé Slovensko
Obrázok receptu - Orechová roláda

Orechová roláda



Popis

Skvelá, bezlepková roláda, plná orechov a našľahaného krému z mascarpone dodá Vianociam ten správny šmrnc.

Ingrediencie

Cesto
  • 10 vajec
  • 150 g trstinového cukru
  • 300 g pomletých vlašských orechov
  • rum
Krém
  • 2 šľahačkové smotany
  • 2 mascarpone
  • kakaový prášok
  • práškový cukor
  • vanilkový cukor
  • rum
Ozdobenie
  • vlašské orechy
  • jedlý zlatý prach

Pomôcky

Postup

  1. Žĺtky a bielky oddelíme. Žĺtky vyšľaháme s cukrom do nadýchanej peny. Osobitne vyšľaháme bielky. Spojíme vbielky so žĺtkovou penou. Jemne vmiešame orechy.
  2. Na plech dáme papier na pečenie, naň vylejeme hotovú zmes. Dáme piecť na 180 stupňov na 30 minút.
  3. Do nádoby dáme šľahačku a mascarpone a ručným mixerom rozmiešame na konzistentnú hmotu. Pridáme cukor, kakao, vanilkový cukor a trocha rumu tak, aby krém zostal hustý.
  4. Upečený korpus jemne pokvapkáme rumom a natrieme krémom, zarolujeme a dekorujeme vlašskými orechmi obalenými v zlatom prášku.

Ingredience

Cesto
  • 10 vajec
  • 150 g trstinového cukru
  • 300 g pomletých vlašských orechov
  • rum
Krém
  • 2 šľahačkové smotany
  • 2 mascarpone
  • kakaový prášok
  • práškový cukor
  • vanilkový cukor
  • rum
Ozdobenie
  • vlašské orechy
  • jedlý zlatý prach

Pomôcky

Postup

  1. Žĺtky a bielky oddelíme. Žĺtky vyšľaháme s cukrom do nadýchanej peny. Osobitne vyšľaháme bielky. Spojíme vbielky so žĺtkovou penou. Jemne vmiešame orechy.
  2. Na plech dáme papier na pečenie, naň vylejeme hotovú zmes. Dáme piecť na 180 stupňov na 30 minút.
  3. Do nádoby dáme šľahačku a mascarpone a ručným mixerom rozmiešame na konzistentnú hmotu. Pridáme cukor, kakao, vanilkový cukor a trocha rumu tak, aby krém zostal hustý.
  4. Upečený korpus jemne pokvapkáme rumom a natrieme krémom, zarolujeme a dekorujeme vlašskými orechmi obalenými v zlatom prášku.