Logo Pečie celé Slovensko
Obrázok receptu - Plyšový hrošík

Plyšový hrošík



Popis

Táto torta je pre mňa výnimočná, lebo vyzerá ako môj hroch, ktorého som dostal, keď som sa narodil a spím s ním doteraz

Ingrediencie

Cesto
  • 6 vajec
  • 525 g polohrubej múky
  • 480 g kryštálového cukru
  • 600 ml kyslého mlieka
  • 300 ml oleja
  • 3 ČL (18 g ) sódy bikarbóny
  • 3 KL červeného farbiva
  • 3 PL (15 ml) octu
  • 3 PL (15 g) kakaa
Krém stracciatella
  • 300 g kryštálového cukru
  • 114 g vody
  • 13 žĺtkov
  • 750 g masla
  • 200 g čokolády 52 %
Ostatné
  • 1 000 g poťahovej hmoty
  • potravinové farbivá
  • jedlá fixka
  • 200 ml domáceho ríbezľového sirupu
  • 200 g čerstvých ríbezlí
Dovnútra
  • 100 g čokolády 52 %
  • 100 g mliečnej čokolády
  • 100 g bielej čokolády
  • 100 g ruby čokolády
  • 100 g karamelovej čokolády
  • 100 g mix čerstvého ovocia
  • 100 g mix lyofilizovaného ovocia

Pomôcky

  • plech
  • papier na pečenie
  • ráfiky s priemerom 18cm
  • vykrajovačka
  • stierky
  • špachtle
  • teplomer
  • ručný mixér na sekanie
  • plastový valček
  • kostice
  • cukrárska žehlička
  • štetec

Postup

  1. Korpus - Vajcia s cukrom vyšľaháme do hustej svetlej peny.
  2. V kyslom mlieku rozmiešame olej s červeným potravinovým farbivom. Túto zmes vlejeme do vyšľahanej peny, pridáme preosiatu zmes múky a kakaa, poriadne premiešame.
  3. Vo vedľajšej miske necháme zreagovať sódu s otcom a pridáme do cesta.
  4. Cesto rozdelíme na 3 tretiny. Dve upečieme v dvoch ráfikoch s priemerom 18 cm pri teplote 180 °C približne 45 min. Tretiu časť vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie, pečieme 15 – 20 min na 180 °C.
  5. Krém - Žĺtky šľaháme. Vodu a cukor zvaríme na 123 °C a vlejeme do šľahajúcich sa žĺtkov. Šľaháme na najvyšších otáčkach, kým zmes vychladne. Potom pridáme maslo rovnakej teploty a vyšľaháme krém.
  6. Čokoládu rozmixujeme na malé kúsky, primiešame do krému, necháme vychladnúť.

    Ingredience

    Cesto
    • 6 vajec
    • 525 g polohrubej múky
    • 480 g kryštálového cukru
    • 600 ml kyslého mlieka
    • 300 ml oleja
    • 3 ČL (18 g ) sódy bikarbóny
    • 3 KL červeného farbiva
    • 3 PL (15 ml) octu
    • 3 PL (15 g) kakaa
    Krém stracciatella
    • 300 g kryštálového cukru
    • 114 g vody
    • 13 žĺtkov
    • 750 g masla
    • 200 g čokolády 52 %
    Ostatné
    • 1 000 g poťahovej hmoty
    • potravinové farbivá
    • jedlá fixka
    • 200 ml domáceho ríbezľového sirupu
    • 200 g čerstvých ríbezlí
    Dovnútra
    • 100 g čokolády 52 %
    • 100 g mliečnej čokolády
    • 100 g bielej čokolády
    • 100 g ruby čokolády
    • 100 g karamelovej čokolády
    • 100 g mix čerstvého ovocia
    • 100 g mix lyofilizovaného ovocia

    Pomôcky

    • plech
    • papier na pečenie
    • ráfiky s priemerom 18cm
    • vykrajovačka
    • stierky
    • špachtle
    • teplomer
    • ručný mixér na sekanie
    • plastový valček
    • kostice
    • cukrárska žehlička
    • štetec

    Postup

    1. Korpus - Vajcia s cukrom vyšľaháme do hustej svetlej peny.
    2. V kyslom mlieku rozmiešame olej s červeným potravinovým farbivom. Túto zmes vlejeme do vyšľahanej peny, pridáme preosiatu zmes múky a kakaa, poriadne premiešame.
    3. Vo vedľajšej miske necháme zreagovať sódu s otcom a pridáme do cesta.
    4. Cesto rozdelíme na 3 tretiny. Dve upečieme v dvoch ráfikoch s priemerom 18 cm pri teplote 180 °C približne 45 min. Tretiu časť vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie, pečieme 15 – 20 min na 180 °C.
    5. Krém - Žĺtky šľaháme. Vodu a cukor zvaríme na 123 °C a vlejeme do šľahajúcich sa žĺtkov. Šľaháme na najvyšších otáčkach, kým zmes vychladne. Potom pridáme maslo rovnakej teploty a vyšľaháme krém.
    6. Čokoládu rozmixujeme na malé kúsky, primiešame do krému, necháme vychladnúť.