Logo Pečie celé Slovensko
Obrázok receptu - Rozmarínová Pavlovka

Rozmarínová Pavlovka



Popis

Milujem snehové pečivo. Najradšej ho mám počas horúcich letných dní. Keď sa povie leto, predstavím si našu záhradu a kopec ovocných kríkov plných šťavnatých egrešov. Druhá vec, ktorá mi napadne, je zaváranie broskýň, marhúľ či nektáriniek. Preto som ich spojil do jedného receptu. Ockovi som túto roládu venoval, pretože mu chutila najviac.

Ingrediencie

Cesto
  • 180 g bielkov
  • 200 g kryštálového cukru
  • 1 ČL octu
  • 1 ČL kukuričného škrobu
Krém
  • 250 g mascarpone
  • 250 g bielej čokolády
  • 100 ml smotany na šľahanie 33 %
  • 5 g rozmarínu
  • 20 g rozmarínu
  • 20 g práškového cukru
Nektárinky
  • 4 zrelé nektárinky
  • 100 g kryštáľového cukru
  • 1 ČL masla
Dokončenie
  • 1 nektárinka
  • 10 ks sirôtok
  • rozmarín

Pomôcky

  • papier na pečenie
  • plech
  • stierky
  • cukrárske vrecko
  • cukrárska špička
  • špachtle
  • flambovacia pištoľ

Postup

  1. Cesto

    Bielky s cukrom pozvoľne šľaháme do snehu. Za stáleho miešania vmiešame ocot a škrob. Cesto rozotrieme na plech s rozmermi 40 x 30 cm, vyložený papierom na pečenie. Pečieme v rúre vyhriatej na 150°C (teplovzdušný režim) asi 20 - 25 minút. Po upečení plát otočíme na čistý list papiera na pečenie jemne poprášeným práškovým cukrom. Necháme úplne vychladnúť. Stiahneme papier na pečenie.

  2. Krém

    Mascarpone zmiešame s roztopenou čokoládou. Pridáme šľahačku, ktorú sme najprv uvarili, za horúca sme v nej vyluhovali 5 g rozmarínu a potom nechali vychladnúť. 20 g rozmarínu a 20 g práškového cukru rozmixujeme na prach. Do krému pridáme 3 ČL tejto zmesi.

  3. Nektárinky

    Nektárinky nakrájame na kocky. Cukor roztopíme na karamel a vložíme nakrájané nektárinky. Nakoniec pridáme maslo. Necháme vychladnúť.

  4. Na záver

    Na opačnú stranu plátu rozotrieme krém. Navrstvíme karamelizované nektárinky. Roládu poriadne zatočíme a necháme chvíľu odležať v chladničke. Hotovú roládu zdobíme nakrájanými flambovanými nektárinkami, rozmarínom a sirôtkami.

Ingredience

Cesto
  • 180 g bielkov
  • 200 g kryštálového cukru
  • 1 ČL octu
  • 1 ČL kukuričného škrobu
Krém
  • 250 g mascarpone
  • 250 g bielej čokolády
  • 100 ml smotany na šľahanie 33 %
  • 5 g rozmarínu
  • 20 g rozmarínu
  • 20 g práškového cukru
Nektárinky
  • 4 zrelé nektárinky
  • 100 g kryštáľového cukru
  • 1 ČL masla
Dokončenie
  • 1 nektárinka
  • 10 ks sirôtok
  • rozmarín

Pomôcky

  • papier na pečenie
  • plech
  • stierky
  • cukrárske vrecko
  • cukrárska špička
  • špachtle
  • flambovacia pištoľ

Postup

  1. Cesto

    Bielky s cukrom pozvoľne šľaháme do snehu. Za stáleho miešania vmiešame ocot a škrob. Cesto rozotrieme na plech s rozmermi 40 x 30 cm, vyložený papierom na pečenie. Pečieme v rúre vyhriatej na 150°C (teplovzdušný režim) asi 20 - 25 minút. Po upečení plát otočíme na čistý list papiera na pečenie jemne poprášeným práškovým cukrom. Necháme úplne vychladnúť. Stiahneme papier na pečenie.

  2. Krém

    Mascarpone zmiešame s roztopenou čokoládou. Pridáme šľahačku, ktorú sme najprv uvarili, za horúca sme v nej vyluhovali 5 g rozmarínu a potom nechali vychladnúť. 20 g rozmarínu a 20 g práškového cukru rozmixujeme na prach. Do krému pridáme 3 ČL tejto zmesi.

  3. Nektárinky

    Nektárinky nakrájame na kocky. Cukor roztopíme na karamel a vložíme nakrájané nektárinky. Nakoniec pridáme maslo. Necháme vychladnúť.

  4. Na záver

    Na opačnú stranu plátu rozotrieme krém. Navrstvíme karamelizované nektárinky. Roládu poriadne zatočíme a necháme chvíľu odležať v chladničke. Hotovú roládu zdobíme nakrájanými flambovanými nektárinkami, rozmarínom a sirôtkami.