Logo Pečie celé Slovensko
Obrázok receptu - Syrová pizza s pistáciami

Syrová pizza s pistáciami


Ikona hodin

2 hod.

Ikona počet porcií

3 pizze

Ikona hodnotenia Ikona hodnotenia Ikona hodnotenia
Ikona tlačenia

Popis

Milujem syry. Akékoľvek. A talianske sú jedny z najlepších. Vždy keď som v Taliansku, tak zájdem na trhy kúpiť si rôzne druhy syrov, salám, olív a ovocia. Potom si sadneme niekde na námestie alebo pláž a všetky tie syry ochutnávame. Je to už moja tradícia. Preto som sa rozhodol upiecť syrovú pizzu. Bude v sebe spájať jemné aj intenzívne chute a ako ozvláštnenie bude obahovať chrumkavé pistácie, ktoré sa so syrmi výbore dopĺňajú.

Ingrediencie

Cesto:
  • 500 g hladkej múky
  • 300 ml vody
  • 7 g sušeného droždia
  • 1 ČL kryštálového cukru
  • 1 ČL soli
Omáčka
  • 30 g masla
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 500 ml smotany na šľahanie
  • 70 g pistácií
  • 40 g parmezánu
  • mleté čierne korenie
  • soľ
Obloženie
  • bresaola
  • burrata
  • syr Kaltbach
  • 40 g pistácií
  • 10 bobúľ bieleho hrozna

Pomôcky

  • pizza kameň
  • plech

Postup

  1. Cesto - Zmiešajme múku, soľ a droždie. Postupne do zmesi zapracujeme vodu a miesime v kuchynskom robote asi 5 minút na nízkych otáčkach, pokiaľ nebude cesto hladké a jemné.
  2. Prikryjeme ho kuchynskou fóliou a necháme kysnúť. Následne cesto rozdelíme na 3 bochníky a tie necháme ešte nakysnúť asi na dvojnásobnú veľkosť. Potom z bochníkov vytvarujeme okrúhle tvary s priemerom asi 30 cm.
  3. Omáčka - Na masle orestujeme cesnak, pridáme smotanu a necháme povariť do zhustnutia. Odstavíme a pridáme do omáčky nasekané pistácie a parmezán.
  4. Rúru vyhrejeme na 300°C. Na cesto rozotrieme omáčku a poukladáme syry a bresaolu. Presunieme na pizza kameň a dáme piecť na asi 8 -10 minút. Na záver poukladáme hrozno.

Ingredience

Cesto:
  • 500 g hladkej múky
  • 300 ml vody
  • 7 g sušeného droždia
  • 1 ČL kryštálového cukru
  • 1 ČL soli
Omáčka
  • 30 g masla
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 500 ml smotany na šľahanie
  • 70 g pistácií
  • 40 g parmezánu
  • mleté čierne korenie
  • soľ
Obloženie
  • bresaola
  • burrata
  • syr Kaltbach
  • 40 g pistácií
  • 10 bobúľ bieleho hrozna

Pomôcky

  • pizza kameň
  • plech

Postup

  1. Cesto - Zmiešajme múku, soľ a droždie. Postupne do zmesi zapracujeme vodu a miesime v kuchynskom robote asi 5 minút na nízkych otáčkach, pokiaľ nebude cesto hladké a jemné.
  2. Prikryjeme ho kuchynskou fóliou a necháme kysnúť. Následne cesto rozdelíme na 3 bochníky a tie necháme ešte nakysnúť asi na dvojnásobnú veľkosť. Potom z bochníkov vytvarujeme okrúhle tvary s priemerom asi 30 cm.
  3. Omáčka - Na masle orestujeme cesnak, pridáme smotanu a necháme povariť do zhustnutia. Odstavíme a pridáme do omáčky nasekané pistácie a parmezán.
  4. Rúru vyhrejeme na 300°C. Na cesto rozotrieme omáčku a poukladáme syry a bresaolu. Presunieme na pizza kameň a dáme piecť na asi 8 -10 minút. Na záver poukladáme hrozno.