Logo Pečie celé Slovensko
Obrázok receptu - Zásnubné puzzle

Zásnubné puzzle


Ikona hodin

2,5 hod.

Ikona počet porcií

20 porcií

Ikona hodnotenia Ikona hodnotenia Ikona hodnotenia
Ikona tlačenia

Popis

Takto by som si predstavovala ja žiadosť o ruku. Aj keď som stále nezadaná, príde mi to ako vtipný a milý nápad pre niekoho, kto miluje sladké a pečenie. A za moje „umelecké“ schopnosti som vďačná profesorovi a dobrému priateľovi Ľubovi – maliarovi, u ktorého som strávila rok na umeleckej škole v Levoči.

Ingrediencie

Keksíky:
  • 113 g zmäknutého masla
  • 102 g zmäknutého tuku na pečenie (hera)
  • 60 g jemného práškového cukru
  • 12 g vanilkového extraktu
  • 15 g mletého kardamómu
  • 3 g soli
  • 325 g hladkej múky
Bielková poleva:
  • 45 g bielkov
  • 300 g jemného práškového cukru
  • 6 ml citrónovej šťavy
  • 3 g kukuričného škrobu
  • 5 g glukózového sirupu
Zdobenie:
  • červená potravinárska farba
  • čierna potravinárska farba

Pomôcky

  • perforované podložky
  • plech
  • cukrárske vrecko
  • špička 0,1cm

Postup

  1. Keksíky - Maslo a stužený tuk na pečenie vyšľaháme do hladka ručným mixérom s metličkami približne 3 minúty. Následne pridáme soľ, cukor, kardamóm, extrakt a všetko spolu dobre vymiešame približne 3 minúty. Preosejeme múku a cesto premixujeme, pokiaľ sa zmes prepojí a neostanú žiadne kúsky múky. Spracujeme do guličky dáme do potravinárskej fólie a dáme do chladničky na 1 h. Potom cesto rozvaľkáme na mierne pomúčenej doske, vykrojíme, dáme na perforovanú podložku a na vrch keksíkov položíme druhú perforovanú podložku, aby nám nevznikli bubliny a pečieme pri 175 °C približne 10 - 12 minút.
  2. Poleva - Všetky suroviny na bielkovú polevu vyšľaháme v robote približne 3 minúty na maximálnej rýchlosti dohladka. Bielkovú zmes zafarbíme. Zmes, ktorú budeme používať na okraje, necháme hustejšiu. Zmes, ktorou budeme vyplňovať keksíky, zriedime s troškou vody.

Ingredience

Keksíky:
  • 113 g zmäknutého masla
  • 102 g zmäknutého tuku na pečenie (hera)
  • 60 g jemného práškového cukru
  • 12 g vanilkového extraktu
  • 15 g mletého kardamómu
  • 3 g soli
  • 325 g hladkej múky
Bielková poleva:
  • 45 g bielkov
  • 300 g jemného práškového cukru
  • 6 ml citrónovej šťavy
  • 3 g kukuričného škrobu
  • 5 g glukózového sirupu
Zdobenie:
  • červená potravinárska farba
  • čierna potravinárska farba

Pomôcky

  • perforované podložky
  • plech
  • cukrárske vrecko
  • špička 0,1cm

Postup

  1. Keksíky - Maslo a stužený tuk na pečenie vyšľaháme do hladka ručným mixérom s metličkami približne 3 minúty. Následne pridáme soľ, cukor, kardamóm, extrakt a všetko spolu dobre vymiešame približne 3 minúty. Preosejeme múku a cesto premixujeme, pokiaľ sa zmes prepojí a neostanú žiadne kúsky múky. Spracujeme do guličky dáme do potravinárskej fólie a dáme do chladničky na 1 h. Potom cesto rozvaľkáme na mierne pomúčenej doske, vykrojíme, dáme na perforovanú podložku a na vrch keksíkov položíme druhú perforovanú podložku, aby nám nevznikli bubliny a pečieme pri 175 °C približne 10 - 12 minút.
  2. Poleva - Všetky suroviny na bielkovú polevu vyšľaháme v robote približne 3 minúty na maximálnej rýchlosti dohladka. Bielkovú zmes zafarbíme. Zmes, ktorú budeme používať na okraje, necháme hustejšiu. Zmes, ktorou budeme vyplňovať keksíky, zriedime s troškou vody.