Logo Pečie celé Slovensko
Obrázok receptu - Zdravá bublanina

Zdravá bublanina


Ikona hodin

1,5 hod.

Ikona počet porcií

24 porcií

Ikona hodnotenia Ikona hodnotenia Ikona hodnotenia
Ikona tlačenia

Popis

Moja dcérka Viki si myslí, že musí schudnúť a najnovšie sa snaží jesť zdravšie. Keďže však stále miluje bublaninu, tak kvôli nej doma robíme túto „o kúsok“ zdravšiu verziu. 

Ingrediencie

Cesto
  • 1,5 hrnčeka trstinového cukru (1 hrnček = cca 300 ml)
  • 3 hrnčeky celozrnnej špaldovej hladkej múky
  • 1,5 prášku do pečiva
  • 1,5 PL vanilkovej pasty
  • 3/4 hrnčeka polotučného mlieka
  • 3/4 hrnčeka oleja
  • 300 ml kyslej smotany 16 %
  • 6 vajec veľkosti "L"
  • 1,5 PL kakaa
  • práškový cukor na posypanie
Ovocie
  • 200 g čerstvých malín
  • 200 g čerstvých černíc
Zdobenie
  • lístky čerstvej mäty
  • 1 vanička mixu jedlých kvetov (farby - odtiene ružovej, fialovej a bielej)

Pomôcky

  • plech 39 x 30 cm
  • papier na pečenie
  • misky
  • stierky
  • varešky
  • metlička
  • mixér alebo robot
  • sitko

Postup

  1. Cesto

    Vajcia poriadne vyšľaháme s cukrom. Pridáme mlieko, olej, vanilkovú pastu a smotanu. Nakoniec vmiešame preosiatu múku s práškom do pečiva. 2/3 cesta vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Do zvyšného cesta vmiešame preosiate kakao a cik-cak vylejeme na svetlé cesto. Nakoniec husto poukladáme maliny a černice a dáme piecť do vyhriatej rúry na 170 °C na 30 minút.

  2. Na záver

    Po upečení hneď posypeme cez sitko práškovým cukrom, necháme vychladnúť a dozdobíme.

Ingredience

Cesto
  • 1,5 hrnčeka trstinového cukru (1 hrnček = cca 300 ml)
  • 3 hrnčeky celozrnnej špaldovej hladkej múky
  • 1,5 prášku do pečiva
  • 1,5 PL vanilkovej pasty
  • 3/4 hrnčeka polotučného mlieka
  • 3/4 hrnčeka oleja
  • 300 ml kyslej smotany 16 %
  • 6 vajec veľkosti "L"
  • 1,5 PL kakaa
  • práškový cukor na posypanie
Ovocie
  • 200 g čerstvých malín
  • 200 g čerstvých černíc
Zdobenie
  • lístky čerstvej mäty
  • 1 vanička mixu jedlých kvetov (farby - odtiene ružovej, fialovej a bielej)

Pomôcky

  • plech 39 x 30 cm
  • papier na pečenie
  • misky
  • stierky
  • varešky
  • metlička
  • mixér alebo robot
  • sitko

Postup

  1. Cesto

    Vajcia poriadne vyšľaháme s cukrom. Pridáme mlieko, olej, vanilkovú pastu a smotanu. Nakoniec vmiešame preosiatu múku s práškom do pečiva. 2/3 cesta vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Do zvyšného cesta vmiešame preosiate kakao a cik-cak vylejeme na svetlé cesto. Nakoniec husto poukladáme maliny a černice a dáme piecť do vyhriatej rúry na 170 °C na 30 minút.

  2. Na záver

    Po upečení hneď posypeme cez sitko práškovým cukrom, necháme vychladnúť a dozdobíme.