Logo Pečie celé Slovensko

Nadina sušienková Sfinga

Sušienková Sfinga

Kreatívna
výzva

Recepty od Nadi

Ingrediencie

Vanilkové sušienky

  • 500 g zmäknutého masla
  • 380 g trstinového cukru
  • 2 vajcia
  • 8 lyžíc javorového sirupu
  • 4 lyžičky vanilkového extraktu
  • 1200 g hladkej múky
  • 2,5 lyžičky soli
  • 3 lyžičky cejlónskej škorice

Medovníkové sušienky

  • 800 g hladkej múky
  • 200 g medu
  • 300 g práškového cukru
  • 3 lyžice kakaa
  • 1 prášok do perníku
  • 3-4 čajové lyžičky medovníkového korenia
  • 100 g roztopeného masla
  • Trochu čiernej kávy
  • 3 vajcia

Postup

  1. Vanilkové sušienky – vyšľaháme maslo s cukrom do peny. Pridáme vajcia, javorový sirup a vanilkový extrakt. Múku zmiešame so soľou a škoricou a primiešame do vlhkej zmesi. Necháme v chladničke odpočinúť
  2. Rozvaľkáme a vykrajujeme požadované tvary. Pečieme pri 175 stupňoch do zlatista
  3. Jednotlivé sušienky zlepujeme karamelom
  4. Medovníkové sušienky – všetky suroviny zmiešame a vypracujeme cesto. Necháme chvíľu odpočinúť v chladničke. Vyvaľkáme, vykrojíme požadovaný tvar a pečieme pri 180 stupňoch asi 15 minút

Naďa

Naďa žije v Prahe a venuje sa hotelierstvu. Vyštudovala cestovný ruch a medzi jej záľuby patria predovšetkým jazda na koni, šport a samozrejme pečenie. Jej prvý vlastný cukrársky kúsok upiekla, keď mala 15 rokov. Išlo o Dobošovu tortu.

Pozrieť si Nadine recepty