Logo Pečie celé Slovensko

Taliansky slaný mix od Lucky

Taliansky slaný mix

Osobná výzva

Recepty od Lucky

Ingrediencie

Cesto

  • 500g+500g hladká múka
  • 2PL soľ
  • 1ks droždie (42g)
  • 800ml voda
  • 250g bryndza
  • 50g parmezán
  • olivový olej

Dip

  • 100g kyslá smotana
  • Bylinky
  • Soľ
  • Korenie

Plnky

  • 150g kapary king size
  • 150g prosciuto crudo
  • 50g minolette syr
  • 100g cherry rajčiny mix (malé červené, oranžové, žlté)
  • 2ks celý cesnak
  • 3ks jarná cibuľka
  • Rozmarín čerstvý
  • Kôpor čerstvý
  • Tymian čerstvý
  • Chilli papričky
  • Soľ
  • Čierne korenie
  • 20ks bambusové paličky 30cm (grilovacie)

Postup

  1. Droždie rozmiešame vo vlažnej vode, až kým sa nerozpustí. Pomaly do kvásku prisypeme múku zmiešanú so soľou. Cesto rozdelíme na polovicu a dáme do mís separátne vykysnúť na teplom mieste cca 45 – 60 min.
  2. Prichystáme si zeleninu na focacciu - nakrájame paradajky, cesnak, cibuľku, pripravíme blinky
  3. Prichystáme suroviny na fingerfood - nakrájame na menšie kúsky prosciutto, kapary rozpolíme, nastrúhame syr, roztlačíme cesnak a zmiešame s bylinkami
  4. Smotanový dip – všetky suroviny zmiešame a dáme chladiť
  5. Rozohrejeme rúru na maximum 230 – 250 stupňov a pripravíme 2 plechy a jeden mini-cupcake plech
  6. Cupcake plech – vystelieme každú jamku prosciutom
  7. Jedno vykysnuté cesto vyklopíme na podložku a vpracujeme do neho bryndzu. Prenesieme na plech vystlatý papierom a cesto rovnomerne roztlačíme na veľký posúch. Nakrájanú zeleninu nazdobíme tak, aby sme vytvorili efekt lúky podľa fantázie. Pokvapkáme to jemne olejom a dáme piecť do predhriatej rúry na 10 – 12 min.
  8. Do druhého vykysnutého cesta vmiesime nastrúhaný parmezán, rozvaľkáme ho na tenkú vrstvu. Časť nakrájame na tenké pásy, ktoré omotáme o bambusovú paličku. Potrieme vajíčkom a vyvaľkáme v bylinkách. Uložíme na plech, dáme piecť na 10 – 12 min.
  9. Zo zvyšku cesta urobíme malé placičky, ktorými obalíme kapary so stopkou a vložíme do cupcakovej jamky, kde už je nachystané prosciuto. Potrieme vajíčkom a posypeme nastrúhaným syrom. Dáme piecť na cca 15 min.
  10. Hotové necháme vychladnúť a naaranžujeme na podnos

Lucia

Jej vášňou sú pralinky, pričom v roku 2020 absolvovala aj kurz so špecializáciou práve na tento typ dezertu. Pečenie jej prirástlo k srdcu už počas štúdií na dievčenskej škole v Rakúsku. Vtedy mala len 17 rokov. Dodnes jej cukrársky štýl vyniká precíznosťou a perfekcionizmom.

Pozrieť si Luckine recepty