Logo Pečie celé Slovensko

Luckin baranček

Luckin baranček

Kreatívna
výzva

Recept od Lucky

Ingrediencie

Cesto

  • 6 vajec
  • 300 g práškového cukru
  • 1 dcl oleja
  • 1 dcl vody
  • 300 g hladkej múky
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 prášok do pečiva

Plnka

  • 250 g mascarpone
  • 250 g šľahačky
  • 1 dcl kávy
  • 30 g práškového cukru
  • 1 dcl mandľového likéru

Ozdoba meringue

  • 5 bielkov
  • 300 g kryštálového cukru
  • 100 g vody
  • 150 g potahovej hmoty

Postup

  1. Všetky suché ingrediencie zmiešame spolu, tak isto aj mokré a následne zmixujeme spolu ručným mixérom. Dáme do formy naolejovanej a vysypanej polohrubou múkou.
  2. Pečieme na 180 stupňoch cca 1 hodinu.
  3. Na plnku vyšľaháme šľahačku s mascarpone a cukrom a pridáme likér.
  4. Vychladnutého barančeka vydlabeme, naplníme plnkou a dozdobíme talianskym meringom.
  5. Výborné je podávať barančeka s preliatym praliné. Recept je pri tiramisu roládkach.