Luckin baranček
Kreatívna
výzva
Recept od Lucky
Ingrediencie
Cesto
- 6 vajec
- 300 g práškového cukru
- 1 dcl oleja
- 1 dcl vody
- 300 g hladkej múky
- 1 vanilkový cukor
- 1 prášok do pečiva
Plnka
- 250 g mascarpone
- 250 g šľahačky
- 1 dcl kávy
- 30 g práškového cukru
- 1 dcl mandľového likéru
Ozdoba meringue
- 5 bielkov
- 300 g kryštálového cukru
- 100 g vody
- 150 g potahovej hmoty
Postup
- Všetky suché ingrediencie zmiešame spolu, tak isto aj mokré a následne zmixujeme spolu ručným mixérom. Dáme do formy naolejovanej a vysypanej polohrubou múkou.
- Pečieme na 180 stupňoch cca 1 hodinu.
- Na plnku vyšľaháme šľahačku s mascarpone a cukrom a pridáme likér.
- Vychladnutého barančeka vydlabeme, naplníme plnkou a dozdobíme talianskym meringom.
- Výborné je podávať barančeka s preliatym praliné. Recept je pri tiramisu roládkach.