Logo Pečie celé Slovensko

Pistáciový baranček s malinami

Pistáciový baranček s malinami

Kreatívna
výzva

Recept od Alenky

Ingrediencie

Cesto

  • 120 g hladkej múky
  • 120 g práškového cukru
  • 3 PL oleja
  • 1 KL prášku do pečiva
  • 40 g pistáciovej pasty
  • 70 g nesolených pistácii

Plnka

  • 250 g mascarpone
  • 120 ml šľahačkovej smotany
  • 20 g lyofilizovaných malín
  • 100 g malinového pyré
  • 50 g čerstvých malín

Poleva

  • 1 vaječný bielok
  • 350 g práškového cukru
  • Šťava z citróna

Postup

  1. Vajcia s cukrom vyšľaháme, pridáme olej, pastu, nasekané pistácie a primiešame múku s práškom do pečiva a vylejeme do vymastenej formy. Pečieme pri teplote 170 stupňov 20-25 minút.
  2. Na plnku si vyšľaháme šľahačkovú smotanu do tuha, pridáme mascarpone a opäť dobré vyšľaháme. Pridáme malinové pyré a lyofilizované maliny. S touto hmotou naplníme barančeka, kde na plnku poukladáme aj čerstvé maliny.
  3. Polevu pripravíme vymiešaním všetkých surovín do hladkej vláčnej hmoty.