Nahlas

Nahlas je prvá rozhlasová dokumentárna séria Rádia Devín. V dobe zaplavenej informáciami, kedy vyhrávajú tí najhlučnejší, dáva osem rôznych autorov hlas protagonistom a témam, o ktorých sa nehovorí často a dostatočne zreteľne.

Autorky a autori: Marek Moučka – 420 ton / Eduard Cicha – Domec / Jonáš Gruska a Tereza Dodoková – Radikálna pozornosť / Dorota Vlnová – Betónová nenávisť / Soňa Koželová – Neveda / Tereza Križková – Mínus 350 gramov / Barbora Sliepková – Pišta / Juraj Šlauka – Šťať proti vetru
Popis epizódy
Séria rozhlasových dokumentov Nahlas / Žijeme vo svete, kde ľudia neveria ničomu a paradoxne veria hocičomu. Počas pandémie sme boli svedkom zneužitia vedy politikmi, častým protirečeniam samotných vedcov i nedôvery veľkej časti verejnosti voči vede. Soňa Koželová v relácii Neveda zachytáva situáciu, v ktorej sa spoločnosť v postoji k vede na Slovensku nachádza. Autorský rozhlasový fíčer Sone Koželovej.
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Archív - zvoľte dátum

Bio autorky: Soňa Koželová vyštudovala scenáristiku a dramaturgiu, ale venuje sa rozhlasovej publicistike. Zaujímajú ju spoločenské vedy a kultúra. Dva roky pracovala ako vedúca tlačového odboru SAV.

Z ďalších projektov autorky pre rozhlas:

Rozprávač príbehov
https://www.rtvs.sk/radio/archiv/11149/1294324

neveda.png

Archív - zvoľte dátum