Nahlas

Nahlas je prvá rozhlasová dokumentárna séria Rádia Devín. V dobe zaplavenej informáciami, kedy vyhrávajú tí najhlučnejší, dáva osem rôznych autorov hlas protagonistom a témam, o ktorých sa nehovorí často a dostatočne zreteľne.

Autorky a autori: Marek Moučka – 420 ton / Eduard Cicha – Domec / Jonáš Gruska a Tereza Dodoková – Radikálna pozornosť / Dorota Vlnová – Betónová nenávisť / Soňa Koželová – Neveda / Tereza Križková – Mínus 350 gramov / Barbora Sliepková – Pišta / Juraj Šlauka – Šťať proti vetru
Popis epizódy
Séria rozhlasových dokumentov Nahlas / Predstavte si, že sedíte v autobuse a oproti vám sedí človek, ktorý sa na vás nápadne podobá. Náhoda? Pre Štefana „Pištu“ Daniela veľmi nie. Možno je to naozaj jeho bratranec, o ktorom nevie. Pištove prvé spomienky sú z detského domova, kde sa ocitol ako malé dieťa. Spolu so sestrou však mal to šťastie, že sa ho ujali adoptívny rodičia a dostal šancu vyrastať v milujúcej rodine. Na prechádzke po bratislavskom Rendezi, ktorý sa mu stal novým domovom, nám prerozpráva, čomu všetkému musel v našej spoločnosti čeliť, ako dieťa z detského domova. Autorský rozhlasový fíčer Barbory Sliepkovej.
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Archív - zvoľte dátum

Bio autorky: Režisérka Barbora Sliepková pôsobí ako členka tvorivého tímu televíznej diskusnej relácie Večera s Havranom. V roku 2021 mal v kinách premiéru jej debutový dokumentárny film Čiary. Okrem filmu sa venuje tvorbe televíznych relácií, rozhlasových a fotografických projektov.

Z ďalších projektov pre rozhlas:

Oka mih/ Žmurknutie uzávierky
https://www.rtvs.sk/radio/archiv/11149/1131349

pista.png

Archív - zvoľte dátum