Úvod Novinky Filmy a seriály
Niekoľko dôvodov, prečo je seriál Priznanie taký úspešný
Niekoľko dôvodov, prečo je seriál Priznanie taký úspešný

Niekoľko dôvodov, prečo je seriál Priznanie taký úspešný

Angelika Sbouli, ktorá si zahrala postavu Lejly, to vystihla úplne presne.

Prvé správy o tom, že Hniezdo dostane voľné pokračovanie, nadchli tisíce fanúšikov. Seriál, ktorý riešil náročný a neraz aj bolestivý proces adopcií, sa do histórie RTVS zapísal ako jeden z najúspešnejších.

Príbeh malého Filipa, ktorý prišiel na svet anonymne a všetko nasvedčovalo tomu, že ho vychovajú náhradní rodičia, bol mimoriadne silný a divákov chytil okamžite.

Tí si doslova pýtali „druhú sériu“, nakoniec sa dočkali Priznania. Ako v rozhovore povedal režisér Braňo Mišík, mnohé dejové linky sa uzatvorili, preto seriálovú novinku nazvali voľným pokračovaním.

Vďaka Priznaniu sme spoznali množstvo nových postáv. Tou najvýraznejšou bola Lejla, mladá žena, ktorá spolu so synom utiekla pred vojnou v Sýrii. Krásnu žiadateľku o azyl si zahrala česká herečka Angelika Sbouli.

Silné témy, perfektné herecké výkony aj nové tváre

V rozhovore v Dámskom klube otvorene priznala, že postava Lejly je jej prvou veľkou úlohou v seriáli. Presvedčila okamžite.

Sbouli sa musela naučiť rozprávať po slovensky s arabským prízvukom. Ako prezradila, najprv jej pomáhala lektorka, neskôr si našla svoj vlastný systém, aby celý proces učenia urýchlila.

Angelika Sbouli

Angelika Sbouli v seriáli Priznanie, ktorý v nedeľu 13. marca vyvrcholí. Zdroj foto: RTVS

Rovnako príjemným prekvapením bola postava Vanesy, ktorú si zahrala Martina Zábranská. Priznaniu dodala ľahkosť aj sexepíl. Odchovanca detského domova, ktorý sa zaplietol do mnohých problémov, si zahral Robert Sipos.

V seriáli Priznanie sa objavil aj Kamil Mikulčík a rovnako aj Rebeka Poláková. Tá stvárnila sociálnu pracovníčku Andreu, ktorej prejavy náklonnosti k životnej partnerke v prvej epizóde rozpútali mnohé vášne.

Priznanie ponúklo poriadnu dávku napätia, ale aj lásky a otvorilo viacero citlivých tém. „Umenie nie je len o zábave a oddychu, ale aj o tom, že odráža aktuálny stav sveta. Ponúka nám tiež možnosť klásť si otázky. Preto som na Priznanie kývla,“ skonštatovala Angelika Sbouli.

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia